Ο Νετανιάχου αναστατώνει τη Μέση Ανατολή: μιλά για επέκταση των εδαφών του Ισραήλ θυμίζοντας το Γιομ Κιπούρ

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε μια ριζοσπαστική δήλωση, η οποία διήλθε της προσοχής των περισσότερων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σε μια τελετή που αποσκοπούσε στο να τιμήσει τους εφέδρους της IDF (ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στις 2 Ιουλίου, ισχυρίστηκε ότι, δεδομένου πως το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα, η εδαφική του κυριαρχία θα πρέπει να επεκταθεί όταν κριθεί απαραίτητο, μεταδίδει το fort-russ.com.

"Είμαστε μια μικρή χώρα. Όσο περισσότερο πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τόσο περισσότερο πρέπει να δώσουμε τον πόλεμο στην επικράτεια του εχθρού και να επεκτείνουμε το έδαφός μας εάν χρειαστεί".



Ο Netanyahu πρόσθεσε, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Twitter, ότι:

"Η IDF αναπτύσσει τις ικανότητές της και προετοιμάζει τα διάφορα σενάρια σύγκρουσης και ξέσπασμα πολέμων σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, αλλά αν επιβληθεί σε μας, όλες οι δυνάμεις της IDF, είτε τακτικές είτε έφεδρες, θα σταθούν στο ύψος του, θα είναι ισχυρές, συνεκτικές και αποφασισμένες να επιτύχουν τη νίκη. Εάν υπάρχει ένας πόλεμος όπου οι έφεδροι έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να κερδίσουν μια μάχη, είναι ο πόλεμος του Yom Kippur".



Ο Netanyahu συνέχισε: "λόγω της σύνδεσής τους με τις κανονικές δυνάμεις, κάτω από αφόρητες αρχικές συνθήκες, επέτρεψε στην IDF να κάνει μια αντεπίθεση. Η άμυνα και ο εφεδρικός στρατός γύρισαν τα πράγματα, καθώς περιμέναμε λιγότερο από τρεις εβδομάδες για να βρεθούμε στα περίχωρα του Καΐρου και της Δαμασκού».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail