Άσκηση με πραγματικά πυρά των Τούρκων μεταξύ Καστελλορίζουν-Ρόδου την Κυριακή

Freepen.gr - Η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση Navtex δεσμεύοντας μια μεγάλη περιοχή νότια του Καστελλορίζου και μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για στρατιωτικές ασκήσεις την Κυριακή κι ενώ στην Ελλάδα θα διεξάγονται εθνικές εκλογές.

Η τουρκική Navtex έχει δεσμεύσει μια περιοχή που εκτείνεται από το νότο του Καστελλορίζου και δυτικά προς τη Ρόδο για ασκήσεις που θα χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε όλα "τα απαραίτητα βήματα" για να εμποδίσει την Κύπρο από τη γεώτρηση υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη και τις απειλές του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσολου στη Λευκωσία ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η Τουρκία από την υλοποίηση των σχεδίων της θα αντιμετωπίσει μια επιθετική αντίδραση.

Είναι προφανές παρατηρώντας όλο το κάδρο των τουρκικών ενεργειών και κινήσεων στην περιοχή πως η Αγκυρα επιχειρεί να κόψει στα δύο τον Ελληνισμό, ήτοι την Ελλάδα από την Κύπρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail