Ο Χαφτάρ δηλώνει έτοιμος να υψώσει τη σημαία του στην Τρίπολη και να διαλύσει τα όνειρα της Τουρκίας

Freepen.gr - Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του είναι κοντά στο να «υψώσυον τη σημαία της νίκης» στην Τρίπολη, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται για σχεδόν τέσσερις μήνες, αναφέρει το alarabiya.net.

"Το έμβλημα της νίκης θα υψωθεί σύντομα στην πρωτεύουσα μας ... Σας διαβεβαιώνουμε ότι η ημερομηνία της νίκης πλησιάζει τον στόχο για τον οποίο οι Λιβύοι προσέφεραν αμέτρητους μάρτυρες και τραυματίες", δήλωσε ο Χάφταρ σε τηλεοπτική ομιλία.

"Είσαι αντιμέτωπος με έναν πρωτοφανή βίαιο εχθρό στη χώρα της τυραννίας, αλλά κατάφερες να του κόψεις τα νώτα και να τον εκδιώξεις στο Νείλο μετά από μια μακρά αναμονή", πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι δυνάμεις του "στέκονται μπροστά στους τρομοκράτες", προσθέτοντας ότι ο στόχος της προόδου στην Τρίπολη είναι "να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της Λιβύης από τα ανατολικά προς τα δυτικά και από τα νότια προς τα βόρεια".

Η πιθανή επικράτηση του Χαφτάρ ανατρέπει τα σχέδια της Τουρκίας όσον αφορά τη Λιβύη και το θέμα της ΑΟΖ. Το ζητούμενο είναι όμως κάποια στιγμή να αφυπνιστεί και η χώρα μας, να αφουγκραστεί την ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση, να χαράξει εθνικό σχέδιο και να κινηθεί για την εφαρμογή του. Όχι να αδιαφορεί και να τα βασίζει όλα σε συγκυρίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail