Οι Συριζαίοι είναι εθνομηδενιστές αλλά δεν ήταν αυτοί που άφησαν ατιμώρητους Γερμανούς εγκληματίες ρεζιλεύοντας τη χώρα

"Η Ελλάδα αμνηστεύει τους σφαγείς της" έγραφαν οι Times κοροϊδεύοντας όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή έφερε νόμο που ανέστειλε τη δίωξη όλων των Γερμανών υπόπτων για εγκλήματα πολέμου το 1959.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αλλά πριν από αυτό, το 1946 όταν οι Αμερικανοί πρότειναν την έκδοση του Μέρτεν στην Αθήνα, ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στο Βερολίνο πρότεινε την αθώωση του λόγω άμεμπτης συμπεριφοράς. Να τονίσουμε εδώ ότι οι Γερμανοί φταίνε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, έτσι;

Παρεμπιπτόντως οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι το αίτημα για τις αποζημιώσεις έπρεπε να υποβληθεί το 1990 όταν επανενωθηκε η Γερμανία. Δε θυμάμαι ποιοι συριζαιοι κυβερνούσαν τότε. Σίγουρα οι συριζαίοι είναι εθνομηδενιστές αφού έφεραν την συμφωνία των Πρεσπων και το πανηγύρισαν γιατί θεώρησαν ότι και οι υπόλοιποι είναι σαν και αυτούς ενώ ταυτόχρονα έλυσαν το θέμα για τη ΝΔ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών τους γλίτωσε από περιττή κούραση και κόστος. Φυσικά και θα τη σεβαστούν στο ακέραιο. Η ιστορία δείχνει άλλωστε ότι το έθνος δεν πουλήθηκε από τους δηλωμένους εθνομηδενιστες αλλά από τους πατριδοκάπηλους. Οι εθνομηδενιστές ψέκασαν παιδιά, οι πατριδοκάπηλοι σκότωσαν διαδηλωτές που φώναζαν για την Κύπρο και υπονόμευσαν την ένωση.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα παραπονεθεί για τους Γερμανούς ας σκεφτεί τι στηρίζει, γιατί αν στηρίζει τους διαχρονικούς υποτακτικούς του Βερολίνου, τότε δεν νομιμιμοποείται να τους κρίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail