Πρέσπες - Κυριάκος - Μαυρωτάς; Μην τα ρωτάς, μην τα ρωτάς!

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής ενός κόμματος που είχε πρακτικά διαλυθεί και εξαφανιστεί (όπως αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές) ήταν ένας από τους 153 οι οποίοι ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο...μακεδών βουλευτής και ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος θεωρεί ότι πρέπει να τηρηθεί από όλες τις πλευρές για ένα καλύτερο αύριο.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι καλοί φίλοι βέβαια αυτής της γωνιάς, θα θυμούνται ότι αυτά τα λέγαμε εγκαίρως. Ποια; Πως η Νέα Δημοκρατία προσευχόταν όσο τίποτε ο Τσίπρας να περάσει τις Πρέσπες στη Βουλή. Άλλωστε κι επί Καραμανλή όπως έχει αποκαλυφθεί, εσυζητείτο η σύνθετη ονομασία.

Είχαμε σημειώσει την απάντηση που είχε δώσει στα Παραπολιτικά FM, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και σημερινός δυσφημιστής της ΔΕΗ, Κωστής Χατζηδάκης σαν ερωτήθηκε γιατί δεν παραιτείται η Κ.Ο. του κόμματος. Και τι είχε πει; Φανταστείτε από το 1974 ως σήμερα να παραιτείται κάθε φορά η αντιπολίτευση, ήταν η απάντησή του στέλνοντας την μπάλα άουτ. Βέβαια ο δημοσιογράφος δεν του είχε πει πως δεν παίζεται κάθε φορά το μέλλον της Μακεδονίας, για να βλέπαμε που θα ξαναέστελνε την μπάλα.

Ωστόσο, μολονότι ο Νικήτας Κακλαμάνης που δήλωνε προεκλογικά πως το κόμμα του δε θα συνεργαστεί με όσους ψήφισαν τη συμφωνία της λίμνης, διαψεύδεται πανηγυρικά με την επιλογή Μαυρωτά.

Βέβαια εδώ προκύπτει και μια διχογνωμία, την οποία η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία πρέπει να μας αποσαφηνίσει. Είναι καλή ή κακή η συμφωνία των Πρεσπών; Αν συνεπάγεται ένα καλύτερο αύριο όπως λέει ο παραπάνω υπουργός της, τότε γιατί δεν την ψήφισε; Αν είναι καταστροφική διότι δίνει γλώσσα και εθνικότητα (αυτό μας έλεγε η ΝΔ διότι για το όνομα δεν έβγαζε κιχ), τότε γιατί δεν την καταγγέλλει να τελειώνουμε;

 Αυτά προς ιστορική καταγραφή αλλά γνώση ότι όταν δεν ανήκουμε πουθενά και σε κανέναν, μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Το νερό της λίμνης των Πρεσπών, τρέχει στα χέρια όλων τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail