Ήρθε η ώρα για να εξετάσουμε τα χειρότερα σενάρια που πρέπει να μας απασχολούν με την Τουρκία

Ήρθε η ώρα για να εξετάσουμε τα χειρότερα σενάρια που πρέπει να μας απασχολούν, και η προετοιμασία αντιμετώπισης τους είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της αποτροπής. Για παράδειγμα, υπό τις παρούσες περιστάσεις, οι τούρκοι ηγέτες θα προτιμούσαν να υπερασπίσουν τα βασικά τους συμφέροντα και να προωθήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους μέσω του εξαναγκασμού, επιδιώκοντας να κερδίσουν χωρίς να δώσουν μάχες. 

υποναύαρχος ε.α.

Πριν και κατά τη διάρκεια μιας όποιας αντιπαράθεσης, οι πεποιθήσεις και η υποστήριξη του ελληνικού λαού πρέπει να θεωρηθεί ως κέντρο βάρους, και πιθανός στόχος απόπειρας ανατροπής του ηθικού. Από την άποψη αυτή, το ζήτημα της εθνικής κινητοποίησης πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη αυτές τις ανησυχίες της κοινωνικής ανθεκτικότητας.

Αυτός είναι ο σπουδαιότερος λόγος, που η κυβέρνηση των Αθηνών θα πρέπει να βελτιώσει τις προετοιμασίες της σε διάφορα επίπεδα προσπάθειας, ειδικά υπό το πρίσμα της σχεδίασης και κατασκευής μιας αρχιτεκτονικής για κινητοποίηση ολόκληρου του έθνους , που περιλαμβάνει εκτεταμένη ενσωμάτωση στρατιωτικών και πολιτικών πόρων.

Οι μεταρρυθμίσεις στη δομή και στην οργάνωση της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων που η νέα ηγεσία του ΥΕΘΑ ευαγγελίζεται, πρέπει να αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης της ειρηνευτικής και της πολεμικής προετοιμασίας. Εάν μια μελλοντική σύγκρουση θα ήταν παρατεταμένη, η Τουρκία έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για τη διατήρηση του αγώνα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την αυξανόμενη δύναμη των οικονομικών και βιομηχανικών δυνατοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της ναυπηγικής της βιομηχανίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail