Γιατί δεν αξίζουμε τη σωτηρία

PublicDomainPictures / pixabay
Το 1946, το κατεστραμμένο ελληνικό κράτος εγγυήθηκε την αγορά 100 λίμπερτυς για τους Έλληνες εφοπλιστές. Ο Ωνάσης που τον άφησαν έξω από τη δουλειά, αναφέρει ότι τα 100 εδωρηθησαν από την χειρονομία του ελληνικού λαού.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Έτσι ο κατεστραμμένος λαός σκοτωνόταν μεταξύ του ενώ γίνονταν δωράκια στους εφοπλιστές και οι μαυραγορίτες δεν πλήρωναν ούτε καν την έκτακτη εισφορά υπερβολικής κατανάλωσης γιατί δεν γούσταραν να πληρώσουν και αυτοί έλεγχαν την εξουσία.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης προβαίνει επίσης σε αποκαλύψεις για τη δράση συγκεκριμένων εφοπλιστών, μιλάει για τεχνητές βυθίσεις πλοίων, φοροδιαφυγή και αισχροκερδια. Αντιπαραβαλλει τα προνόμια που έδωσε το ελληνικό κράτος στους εφοπλιστές με τον παρεμβατικό ρόλο των Σκανδιναβών ειδικά της Νορβηγίας.

Όχι μόνο δεν μας ενοχλεί το ρωμέικο αλλά διαρκώς από 40 ετών μας εξαιρεί και μας ευεργετεί γράφει ο Ωνάσης διαβάζοντας την ιστορία για την εγγύηση του κατεστραμμένου κράτους στους εφοπλιστές για τους βιομηχάνους χωρίς βιομηχανίες που αναφέρει ο Πόρτερ σχολιάζοντας την παρασιτική κυρίαρχη τάξη για τότε.

Μαυραγορίτες που αρνήθηκαν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά γιατί δεν ήθελαν και βλέποντας τον Έλληνα να καυχιέται για μια ανάπτυξη που δεν είχε το παραμικρό αντίκρυσμα στην τσέπη του ελληνικού λαού, που έκανε τα πάντα για να τον διαλέξουν οι Γερμανοί ως φθηνό κρέας και να επικρντρωνεται σε ότι του λένε τα κανάλια των ολιγαρχών.

Αναρωτιέσαι, αν αξίζει σωτηρία αυτή η χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail