«Σε μια ναυτική αντιπαράθεση με το Ιράν, η Μεγάλη Βρετανία δε θα έχει ούτε πλοία ούτε βοήθεια!»

Freepen.gr - Ήταν μια μαχαιριά-στρίψιμο αυτό που συνέβη στη Φλώριδα, αλλά έγινε αισθητή σε όλο τον Ατλαντικό, σημειώνει το defensenews.com.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Fox News μέσω μιας ζωντανής μετάδοσης από τη συνδιάσκεψη Βετεράνων των Ξένων Πόλεων στο Ορλάντο, κλήθηκε από τον παρουσιαστή Brian Kilmeade, να απαντήσει ποιος ήταν ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στο να βοηθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο να πάρει πίσω το δεξαμενόπλοιο που κατασχέθηκε από το Ιράν.

"Η ευθύνη ... πέφτει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να φροντίσει τα πλοία του", ανέφερε ο Πομπέο.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Αμερικής δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. έπαιξαν ρόλο στην αστυνόμευση του στενού Hormuz, αλλά ότι «ο κόσμος έχει επίσης μεγάλο ρόλο σε αυτό, για να διατηρήσει ανοιχτές αυτές τις θαλάσσιες λωρίδες», συνέχισε. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουμε αυτό».

Ήταν μια πληρωμένη απάντηση και το μήνυμα έφτασε στο Λονδίνο: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την ευθύνη να προστατεύσει τα δικά του πλοία, αλλά δεν έχει το Ναυτικό που χρειάζεται να το κάνει καθώς, όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, τις τελευταίες δεκαετίες ο στόλος έχει πτωτική πορεία από τα κάποτε 130 πλοία, στα σημερινά 80.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail