Επαγρύπνηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Η Ελλάδα εισήγαγε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και ελέγχου στα σύνορα με τη Βουλγαρία για την πρόληψη της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.


Το Υπουργείο Γεωργίας, καθώς και όλες οι υπηρεσίες ελέγχου των τροφίμων παρακολουθούν προσεκτικά την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοτηλεόραση.

Στην Αθήνα, ο υπουργός Γεωργίας πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με τους αγρότες για τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου και στην Ελλάδα. Κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο είναι οι περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Είναι απολύτως απαγορευμένη η εισαγωγή χοιρινού κρέατος στα μόνιμα συνοριακά σημεία ελέγχου.

Το υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα, ανέφερε ότι οι βουλγαρικές αρχές μαζί με την ομάδα για την ανάληψη επείγουσας δράσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφαρμόζει όλα τα μέτρα για τον εντοπισμό εστιών πανούκλας.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εισαγωγή της στρατηγικής για την πρόληψη της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, όπως αναφέρουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


trud.bg
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.