Προάγγελος νέων εθνικών υποχωρήσεων η αποστροφή Δένδια στη Βουλή - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φαντάζει πατριώτης μια μέρα

Freepen.gr - Σε παρέμβασή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής. Δεν διεκδικεί το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Θα διαβουλεύεται και θα ενημερώνει την Αντιπολίτευση. Θα σέβεται και θα ακούει την κριτική. Θα αγνοήσει όμως με αίσθημα εθνικής ευθύνης κάθε κραυγή πατριδοκαπηλείας και εθνικολαϊκιστικής έκλαμψης.

Τι σημαίνει «θα αγνοήσει κάθε κραυγή πατριδοκαπηλείας και εθνικολαϊκιστικής έκλαμψης»; Μας προετοιμάζει για κάτι ο υπουργός εξωτερικών; Οι πατριδηκάπηλοι και οι εθνικολαϊκιστές είθισται τα τελευταία χρόνια να είναι όλοι όσοι αντιδρούν στις εθνικές υποχωρήσεις. Βαπτίζονται αυτοί με αυτόν τον τρόπο για να μη θεωρούνται οι υπεύθυνοι ως μειοδότες.

Μήπως για αυτά που δήλωσε στο πρακτορείο bloomberg (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) που πρώτη και μάλλον μόνη απέδωσε και μετέφερε η Freepen.gr όπου σημείωσε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες αφού επιλύσουμε τη διαφορά μας; Και πώς θα επιλύσουμε τη διαφορά μας; Με την όπισθεν; Διότι σε διαφορετική περίπτωση, πχ δίκαιης λύσης, τότε δεν απομένει σχεδόν καμία περιοχή για συνεργασία; 

Και πως φαντάζεται τη συνεργασία ο κ. υπουργός; Πχ εντός και της τουρκικής ΑΟΖ; Φυσικά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η συνεργασία πολύ φοβόμαστε ότι αφορά τα δικά μας, τα οποία παζαρεύει η Αγκυρα.

Και καθώς οι εθνικές καταστροφές ελάμβαναν πάντα χώρα επί δεξιών κυβερνήσεων, μη φτάσουμε στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρείται ο πατριώτης!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail