«Οι προσπάθειες για τη δημιουργία μιας "Μεγάλης Αλβανίας" απειλούν τα Βαλκάνια»

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν συναντήθηκε σήμερα με τον νεο πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπόκαν-Χαρτσένκο και επεσήμανε ότι η προσπάθεια σχηματισμού του "στρατού του Κοσσυφοπεδίου" είναι απολύτως απαράδεκτη και ότι οι ενέργειες δημιουργίας μιας «Μεγάλης Αλβανίας» απειλούν την ειρήνη σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, σημειώνει η telegraf.rs.

Ιδιαίτερα ανησυχώ για τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας, αλλά και των χωρών της περιοχής - δήλωσε ο Βούλιν.

Ο υπουργός καλωσόρισε τον Μποκαν-Χαρτσένκο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον προηγούμενο πρεσβευτή της Ρωσίας, Αλέξανδρο Τσεπουρίν, για τη συμβολή στη βελτίωση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως και με το νέο πρέσβη η καλή συνεργασία θα έχει συνέχεια.

Σύμφωνα με τον Βούλιν υπάρχουν ιστορικά βαθιές ρίζες μεταξύ των χωρών μας και η ανοικτή και έντιμη στάση των δύο προέδρων και ανώτατων διοικητών των στρατών της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να συνεχίσει να τις ενισχύει , κάτι που ασφαλώς θα συμβάλει στην επίτευξη ακόμα καλύτερων αποτελεσμάτων στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας, καθώς και στη συνολική συνεργασία.

Ειδικές ευχαριστίες προς τη Ρωσία εξέφρασε ο Υπουργός για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και των προσπαθειών της Σερβίας για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια καθώς και για τη συνεχή στήριξη των θέσεων της Σερβίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε περιπτώσεις όπου το συμφέρον της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail