Τουρκικός εφιάλτης η διαγραφόμενη πτώση της Τρίπολης - Ο Χαφτάρ απέκοψε τη γραμμή ανεφοδιασμού από τη Μιζουράτα

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) έχει αποκόψει την κύρια διαδρομή τροφοδοσίας μεταξύ Τρίπολης και Μιζουράτα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαλιφά Χάφταρ, Γκεντ Αχμάντ αλ-Μεσμάρι στο alarabiya.net.

"Ήμασταν σε θέση να διακόψουμε αυτή τη πολύ σημαντική και στρατηγική διαδρομή τροφοδοσίας που χρησιμοποιούσε το βασικό τους στρατιωτικό στρατόπεδο στην Τρίπολη, το οποίο ενίσχυεε η Μιζουράτα με όπλα, πυρομαχικά και μαχητές", δήλωσε ο Γκεντ Αχμάντ αλ-Μεσμάρι στη συνέντευξή του την Κυριακή

Ο αλ-Μεσμάρι δήλωσε ότι η επιχείρηση χρειάστηκε αρκετές ώρες μετά την οποία το κέντρο εντολών του LNA διέταξε ορισμένες μονάδες του στρατού να αποχωρήσουν από περιοχές στην Τρίπολη για να προστατεύσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Λιβύης διενήργησαν επιδρομή στο στρατόπεδο Νακλίγια νότια της Τρίπολης.

Ένας ανταποκριτής του Al-Arabiya ανέφερε επίσης το Σάββατο ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στόχευσαν τοποθεσίες που ανήκουν στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA) στη Σίρτη και τη Μιζουράτα.

Η πιθανή πτώση της Τρίπολης και της κυβέρνησής της, πιθανότατα θέτει ένα τέρμα στα σχέδια της Αγκυρας τόσο για την πολύπαθη χώρα της Λιβύης όσο και για την ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης. Αρκεί βέβαια να ξυπνήσει και η Αθήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail