Η Γενί Σαφάκ βλέπει πολυεθνικό σχέδιο καταστροφής της Τουρκίας κι απειλεί με εισβολή στη Συρία

MichaelGaida / pixabay
Freepen.gr - Η τουρκική φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ δημοσιεύει άρθρο του διευθυντή της, Ιμπραήμ Καραγκιούλ όπου ο συντάκτης διαπιστώνει την ύπαρξη πολυεθνικού σχεδίου με στόχο την καταστροφή της Τουρκίας.

Η χώρα θα περιοριστεί στην Ανατολία και θα χτυπηθεί εκεί, γράφει ο Καραγκιούλ που βλέπει πίσω από το σχέδιο τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, χώρες της ΕΕ, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία. Ο συντάκτης κάνει λόγο για ένα μέτωπο που ξεκινά από τον Περσικό Κόλπο και φτάνει έως την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Καραγκιούλ παραθέτει την εποχή της πειρατείας έξω από το Αντεν και σήμερα με τις πρόσφατες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για στοχευμένες προσχεδιασμένες κινήσεις ώστε ΗΠΑ και Ισραήλ να στήσουν στρατιωτικούς μηχανισμούς ελέγχου των θαλασσίων περασμάτων.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι τα σχέδια για να χτυπηθεί η Τουρκία είναι ήδη έτοιμα και σημειώνει ότι η λύση βρίσκεται σε μια απάντηση στα ανατολικά του Ευφράτη, όπου μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί μια εισβολή της Τουρκίας.

Κατά τον Καραγκιούλ η απειλή των Κούρδων της Συρίας κρατά απασχολημένη την Τουρκία η οποία δεν μπορεί να ασχοληθεί επιτυχώς με τα μέτωπα σε Αιγαίο, Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο, όπου θεωρεί πως η χώρα του τελεί σε κατάσταση πολιορκίας. Σημειώνει μάλιστα ότι η αποστολή στρατευμάτων κι από άλλες χώρες πλην ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία αποσκοπεί στην παρεμπόδιση μιας τουρκικής εισβολής.

Η συλλογιστική του Καραγκιούλ είναι πολυσύνθετη και κουραστική ταυτόχρονα. Αξίζει όμως να διαβαστεί διότι πρόκειται για το βασικό οργανοπαίκτη της κεντρικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας. Ενδεχομένως μάλιστα όσα καταγράφει να μην είναι μόνο δικές του απόψεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail