Όχι της Γερμανίας στις ΗΠΑ για ναυτική αποστολή στο Ορμούζ: "η λύση δεν μπορεί να είναι στρατιωτική"

A German sailor aboard the German navy frigate FGS Hessen throws a shot line to a tugboat at Naval Station Norfolk, Virginia © US Navy
Freepen.gr - Η Γερμανία δε θα συμμετάσχει σε μια ναυτική αποστολή υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. στα στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Ο Μάας είπε ότι "δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση" στην τρέχουσα κρίση στον Περσικό Κόλπο.

Μιλώντας στη Βαρσοβία, την Πολωνία την Τετάρτη, ο Μάας δήλωσε ότι η Γερμανία θα απορρίψει το αίτημα της Ουάσινγκτον, το οποίο μεταφέρθηκε μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο την Τρίτη.

"Πρέπει να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης των στενών του Hormuz", δήλωσε ο Μάας την Τετάρτη. "Αυτή ήταν πάντα η θέση μας" σχολίασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Εκτιμούμε ότι αφενός η Γερμανία αντιλαμβάνεται πως το Ιράν δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα διαθέτοντας σημαντικό οπλοστάσιο σε περίπτωση μιας ένοπλης αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή, αφέτερου δεν επιθυμεί να δει κάποιο πλοίο γερμανικών συμφερόντων να πιάνεται στην περιοχή και κατά τρίτον τα τελευταία χρόνια το γερμανικό ναυτικό έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα με τις μονάδες του και τη συντήρησή τους. Επιπρόσθετα οι σχέσεις των δύο χωρών, Γερμανίας και ΗΠΑ, δε διάγουν και τις καλύτερες ημέρες τους τα τελευταία χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail