Έτσι φέρονται στους αιρετούς στην Τουρκία: χειρόπεδες πίσω από την πλάτη, πέταμα καταγής, ύβρεις και ραβδίσματα

Freepen.gr - Δύο Κούρδοι συνδήμαρχοι του Ağrı στην ανατολική Τουρκία υπέστησαν πρωτοφανή αστυνομική βία, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken την Τετάρτη.

Ο Betül Yaşar, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος του Ağrı από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), και ο συνδήμαρχός του, Evren Demir δήλωσαν ότι τους πέρασαν χειροπέδες πίσω από την πλάτη, τους έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τους βρίζουν αστυνομικοί ύστερα από έντονη συζήτησαν που είχαν με τον οδηγό των δύο ανδρών στην είσοδο του δημοτικού κτηρίου.

Ο Demir επίσης χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα κλομπ και στη συνέχεια χρειάστηκε να μεταφερθεί στα επείγοντα για θεραπεία.

Το περιστατικό τέθηκε στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου από δύο βουλευτές του HDP οι οποίοι υπέβαλαν πρόταση για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για το περιστατικό.

Στην πρόταση, οι βουλευτές του HDP ισχυρίστηκαν ότι μετά το περιστατικό η αστυνομία κατέσχεσε την κάμερα ασφαλείας του κτιρίου χωρίς εντολή εισαγγελέα.

Ο επίσημος λογαριασμός του HDP Twitter δημοσίευσε την Τρίτη βίντεο που δείχνουν μια "έντονη" συζήτηση μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων και ενός αστυνομικού στο κτίριο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail