Ο Μητσοτάκης απλά θα...αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια πολύ σύντομη και μάλλον φευγαλέου τύπου αναφορά στη Συμφωνία των Πρεπσών κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης. Μόλις 85 λέξεις μαζί με τα άρθρα ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε συγκεκριμένα:

Στα Βαλκάνια, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και αιχμή εδώ αποτελεί το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την Βόρεια Ελλάδα, η απόλυτη προτεραιότητα την οποία δίνω στην προστασία των Μακεδονικών μας προϊόντων και μια μεγάλη διεθνής επικοινωνιακή καμπάνια για την Μακεδονία μας. Και θέλω να ξαναστείλω ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας: Από την συμπεριφορά και την καλή συνεργασία των γειτόνων μας θα κριθεί τελικά και η πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καμία αναφορά στους "Μακεδόνες" και τη "μακεδονική γλώσσα", καμία νύξη στις παραβιάσεις της συμφωνίας και πιθανή καταγγελία της, κανένα "τράβηγμα" του αυτιού σε υπουργούς που βλέπουν ένα καλύτερο αύριο με την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας. Ο Τσίπρας έκανε τη "βρώμικη" δουλειά για τους περισσότερους στο κοινοβούλιο.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail