Ιράν: Αφήστε το πετρελαιοφόρο μας στο Γιβραλτάρ αλλιώς μπορεί να πιάσουμε ένα βρετανικό

Freepen.gr - Ο ανώτατος διοικητής της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να πιάσει ένα βρετανικό πετρελαιοφόρο εάν δεν απελευθερωθεί αμέσως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που κρατήθηκε στο Γιβραλτάρ.



Νωρίτερα, αξιωματούχος του Γιβραλτάρ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν Βρετανοί πεζοναύτες στο υπό κράτηση δεξαμενόπλοιο Grace 1, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι παρέμειναν στο πλοίο.

Οι επίσημοι είπαν ότι το πλήρωμα των 28 μελών του δεξαμενόπλοιου ήταν κυρίως Ινδοί με κάποιους Πακιστανούς και Ουκρανούς, οι οποίοι δίνουν καταθέσεις ως μάρτυρες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί η φύση του φορτίου και ο τελικός του προορισμός.

Το πλοίο Grace 1 κρατήθηκε στις 4 Ιουνίου από τις αστυνομικές και τελωνειακές υπηρεσίες του Γιβραλτάρ, μαζί με Βρετανούς πεζοναύτες.

Ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ Φάμπιαν Πικάρντο δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε επαρκείς αποδείξεις ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει αργό πετρέλαιο στο διυλιστήριο Μπάνια στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail