Ο τουρκικός κατοχικός στρατός κι οι συμμαχοί του λεηλατούν τα αρχαία της Αφρίν και όχι μόνο

Freepen.gr - Ο κατοχικός τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές συμμορίες του εξακολουθούν να προσβάλλουν χιλιάδες χρόνια ιστορικών χώρων στην Αφρίν, σημειώνει το πρακτορείο ANF. Πηγές στην συνοικία Sherawa της Afrin αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές τρομοκρατικές ομάδες έφεραν εξοπλισμό για να σκάψουν λόφους στο χωριό Birc Ebdalo.

Το Birc Ebdali είναι ένας ιστορικός τόπος και τουριστική τοποθεσία, με το ρωμαϊκό σπήλαιο Dodriye και πολλά ιστορικά αξιοθέατα. Οι αναφορές θέλουν τις συμμορίες να στέλνουν αντικείμενα που εξάγονται από την περιοχή στην Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν λεηλατήσει κι άλλες ιστορικές τοποθεσίες στο παρελθόν όπως το Jindires, η Sendika, η Ayn Dare και αρκετές άλλες.

Σε άλλα δημοσιεύματά του το πρακτορείο σημειώνει την απαγωγή 30 χωρικών στο χωριό Κερέ στην περιοχή Μπιλμπίλε της Αφρίν, τη λεηλασία του φυσικού πλούτου με την κοπή δένδρων και τη λεηλασία των μηχανημάτων μιας μονάδας παραγωγής ελαιολάδου.

Από τον Απρίλιο του 2018 έως σήμερα, η πολύπαθη Αφρίν δεν σταματά να μετρά καθημερινά πληγές με τη διεθνή κοινή γνώμη να κωφεύει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail