Καλά νέα: Δεν είσαι πια ακραίος, φασίστας ή ρατσιστής - Κακά νέα: Είσαι πλέον πατριδοκάπηλος κι εθνικολαϊκιστής

vansilein / pixabay
Μέχρι πρότινος όποιος τολμούσε να μιλήσει για την πατρίδα ή θέματα κοινής λογικής χαρακτηριζόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση ως ακραίος, φασίστας και ρατσιστής. Ντρεπόταν ο κόσμος να κρατά μια ελληνική σημαία μη τυχόν χαρακτηριστεί ως χρυσαυγίτης και δεν ντρεπόταν κανένας που ιερά σύμβολα κι αξίες ταυτίστηκαν με ένα πολιτικό κόμμα.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι ΝΔκρατες βουλευτές στην αντιπολίτευση αντιμάχονταν αυτές τις στρεβλώσεις. "Πηγαίνω για να διαδηλώσω και εγώ για την Ελλάδα. Γιατί το να διαδηλώνεις για την Ελλάδα μας, δε σε καθιστά ούτε φασίστα, ούτε Ακροδεξιό" έγραφε ο σημερινός υφΥΠΕΞ Βαρβιτσιώτης που πριν λίγες ημέρες μας τα είπε αλλιώς "So the political issues that we have among us that have been dealt in great part in the Prespa agreement, leave us room for more and more to do in the economy" για να δηλώσει στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του.

Μα δε χρειαζόμαστε κανένα ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε αγγλικά καλύτερα από τον Τσίπρα και καταλαβαίνουμε. Έτσι λοιπόν ο πολιτικός του προϊστάμενος στο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, αυτός που δε θα ανεχθεί πολεμικές απειλές από την Τουρκία (δε χρειάζονται κιόλας) δήλωσε από του βήματος της Βουλής πως: 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής. Δεν διεκδικεί το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Θα διαβουλεύεται και θα ενημερώνει την Αντιπολίτευση. Θα σέβεται και θα ακούει την κριτική. Θα αγνοήσει όμως με αίσθημα εθνικής ευθύνης κάθε κραυγή πατριδοκαπηλείας και εθνικολαϊκιστικής έκλαμψης.

Για πατριδοκάπηλους διάβασα πως μίλησε και η κ. Βούλτεψη έστω κι αν απευθυνόταν στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι πάλαι ποτέ μακεδονομάχοι, ορισμένοι δε και βουλευτές της ΝΔ επί Εβερτ που θα έστηνε την κυβέρνηση των ελικοπτέρων στις βραχονησίδες, σήμερα ανήκουν σε ένα κόμμα το οποίο με το που κέρδισε τις εκλογές μας λέει ότι η τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα οδηγήσει σε καλύτερο αύριο και πως υπάρχουν χιλιάδες πεδία συνεργασίας με την Τουρκία ακόμη και στους υδρογονάνθρακες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον δε φορούσε καμία πατριωτική μάσκα. Ήθελε να τα διαλύσει όλα και προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και πολύ φοβάμαι ότι θα επανέλθει για να ολοκληρώσει το...έργο του. Η ΝΔ όμως έρχεται πάντα με την προβιά του σωστού και του ηθικού. Εκείνου που άλλα υπόσχεται πριν και άλλα κάνει μετά, όπως πχ το 2004 με τον Καραμανλή και τις ταυτότητες. Ακόμη δε μάθαμε τι συνέβη τότε.

Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός τους ψηφίζει. Αυτός καταπίνει το σανό όλων των αποχρώσεων. 

Επί ΣΥΡΙΖΑ όσοι τηρούν και πιστεύουν ακόμη σε κάποια πράγματα, ήταν ακραίοι, φασίστες και ρατσιστές. Τώρα επειδή θεωρητικά μας κυβερνούν πατριώτες (άσχετα αν πάντα με δεξιές κυβερνήσεις μετρούσαμε καταστροφές), βαπτίζονται πατριδοκάπηλοι κι εθνικολαϊκιστές. Κάτι σαν πολιτικοί απατεώνες δηλαδή. Όταν χάνεται η κοινή λογική σε μια χώρα, τότε όλα τα επακόλουθα είναι θέμα χρόνου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail