Και δεύτερο μέτωπο Τουρκίας-ΗΠΑ: θα εισβάλλουμε στη Συρία μόνοι μας, αν δεν υπάρξει συμφωνία

ΙΗΑ File Photo
Freepen.gr - Η Τουρκία θα πρέπει να σχηματίσει από μόνη της την...ασφαλή ζώνη στη Συρία αν δεν μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με τις Η.Π.Α., δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στον Αμερικανό ομόλογό του τη Δευτέρα.

Ο Ακάρ κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας Mark Esper να του επαναλάβει ότι η Τουρκία αναμένει από τις Η.Π.Α. να αποσύρουνι πλήρως την υποστήριξή της από τις Συριακές Μονάδες Προστασίας του Λαού της Συρίας (YPG), την οποία η Αγκυρα θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

"Αν η Τουρκία και οι ΗΠΑ δε βρουν κοινό έδαφος, η Άγκυρα θα είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει από μόνη της μια ασφαλή ζώνη", δήλωσε ο Ακάρ.

Ασφαλής ζώνη της Τουρκίας σημαίνει εισβολή και εγκατάσταση ακραίων ισλαμιστών, όπως είδαμε κατά τις δύο προηγούμενες επιχειρήσεις της σε Τζαραμπλούς/Αλ Μπαμπ και Αφρίν. Ωστόσο η Τουρκία εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μούδιασμα των ΗΠΑ όπως διαφάνηκε στην υπόθεση των S-400 πιέζοντας την κατάσταση σε γενικότερο επίπεδο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail