Αντίδραση στις κυρώσεις: Η Τουρκία στέλνει τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο και "υπενθυμίζει" το μεταναστευτικό

Freepen.gr - Η Τουρκία θα στείλει ένα τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων γεώτρησης υδρογονανθράκων, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu στις 16 Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση "έπρεπε να λάβει αυτές τις άνευ αξίας αποφάσεις μόνο για να ικανοποιήσει τους Ελληνοκύπριους", δήλωσε ο Çavuşoğlu σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζοντας την απόφαση του συμβουλίου να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα σχετικά με τη Συμφωνία για τις Ολοκληρωμένες Αεροπορικές Μεταφορές, ο Çavuşoğlu υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι η διαδικασία έχει ήδη σταματήσει λόγω της εμπλοκής των Ελληνοκυπρίων.

"Αυτές είναι η επανάληψη των ίδιων πράξεων", υποτιμώντας τις κυρώσεις της ΕΕ, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΕΕ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναθεωρήσει τις δανειοδοτικές της δραστηριότητες προς την Τουρκία, ο Çavuşoğlu είπε ότι το Ευρωπαϊκό μπλοκ συνήθιζε να επικρίνει πάντα τις πολιτικές παρεμβάσεις στις κεντρικές τράπεζες των χωρών, αλλά τώρα «δίνει εντολή» στην ευρωπαϊκή τράπεζα.

Αναλύοντας την απόφαση της ΕΕ «να μη διοργανώσουμε προς το παρόν το Συμβούλιο Σύνδεσης και άλλες συνεδριάσεις του διαλόγου υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας», δήλωσε ο Çavuşoğlu ότι «δεν είναι σημαντικό ... να διεξάγουμε συζητήσεις ή όχι».

"Γνωρίζουν ότι η πρακτική [των κυρώσεων] δεν είναι δυνατή", ανέφερε, σημειώνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα για τα ζητήματα των προσφύγων και όχι.

"Είτε για το ζήτημα της μετανάστευσης είτε για άλλα, πρέπει να έρθουν σε μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», είπε εννοώντας προφανώς ότι μπορεί να ανοίξει η κάνουλα των ροών ακόμη περισσότερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail