Έκκληση της Συρίας να σταματήσει η Τουρκία τις λεηλασίες των αρχαιολογικών της θησαυρών

Freepen.gr - Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων απευθύνθηκε σε διεθνείς οργανισμούς, νομικούς και ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και παρεμβαίνουν για να προστατεύσουν τη συριακή πολιτιστική κληρονομιά, θέτοντας τέλος στην άδικη επιθετικότητα των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων σε αρχαιολογικούς χώρους στην ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπίου.

Όπως αναφέρει το SANA η Διεύθυνση τόνισε σε δήλωσή της την Τετάρτη ότι από τις τελευταίες πληροφορίες που προέρχονται από την περιοχή της Αφρίν αναφέρεται ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τρομοκράτες τους κατέστρεψαν αρχαιολογικούς λόφους στην πεδιάδα της πόλης για να ανακαλύψουν τους θησαυρούς και τα αρχαιολογικά ευρήματα που φυλάσσονταν στους λόφους εδώ και πολλά χρόνια, οδηγώντας στην καταστροφή των αρχαιολογικών στρωμάτων και την καταστροφή φωτισμένων σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού του συριακού λαού.

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από την περιοχή δείχνουν ότι βρέθηκαν σπάνια αγάλματα και γλυπτά, που χρονολογούνται από την πρώτη χιλιετία π.Χ. και τη ρωμαϊκή εποχή, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές επιθέσεις πραγματοποιούνται στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αφρίν που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο της εθνικής κληρονομιάς, μεταξύ των οποίων το Tal Birj Abdalo, το Tal Ayn Darah, το Tal Jinderous και η Nabi Huri.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail