Οι υπουργοί αλλάζουν, ο εκτοξευτής αυστηρών δηλώσεων με κεφαλές Ε.Ε. παραμένει στο ΥΠΕΞ για το ΓΙΑΒΟΥΖ

Freepen.gr - Οι εκλογές τελείωσαν, η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά όχι και η πεπατημένη απέναντι στην Τουρκία. Την ώρα που η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε ελβετικό τυρί χάρη σε παραλείψεις δεκαετιών, το ελληνικό ΥΠΕΞ φοβερίζει την Τουρκία για τις παράνομες δραστηριότητές της κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που δε συνάδει με υποψήφιο προς ένταξη μέλος στην Ε.Ε.

Οι Τούρκοι δε χαμπαριάζουν από αυτά. Δυστυχώς ο Ελληνισμός αρχίζει τώρα να βλέπει τις συνέπειες της μη ενίσχυσης της άμυνας και παραμέλησης της αμυντικής βιομηχανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.