Μην ανησυχείτε κύριε Τσαβούσογλου, δεν πρόκειται να τολμήσει κανείς τίποτε

Σε συνέντευξή του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν».

Του Στρατή Μαζίδη 

Μην ανησυχείτε κύριε Τσαβούσογλου, δεν πρόκειται να τολμήσει κανείς τίποτε. Φαντάζομαι το έχετε ήδη διαπιστώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες που κάνετε ό,τι θέλετε μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Φατίχ και το Μπαρμπαρός, τα οποία σύντομα θα πλαισιώσει το Γιαβούζ.

Όπως είδατε, αρκεστήκαμε σε μια γραπτή δήλωση της Ε.Ε. η οποία ΘΑ παρακολουθεί από κοντά την προκλητική παρουσία σας (αναρωτιέται κανείς τι άλλο περιμένουν να πράξετε) για να σας επιβάλλει κυρώσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Μέχρι τότε βέβαια θα πάρετε 275 εκ ευρώ για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στη Θράκη και θα ναυπηγήσετε 9 σκάφη SAR στην Αττάλεια με ευρωπαϊκά χρήματα για να μας αμφισβητήσετε καλύτερα στην έρευνα και διάσωση.

Άλλωστε με βάσεις τις αποκαλύψεις του Σταύρου Λυγερού (που δεν έχουν διαψευστεί) ο Ελληνας ΥΠΕΞ σας διαβεβαίωσε ότι αν καθίσετε ήσυχα στο Καστελόριζο για να μην έχουμε καμία στραβή μέχρι τις εκλογές, δεν πρόκειται να κάνουμε μεγάλη φασαρία για την παρουσία σας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν πρόκειται να τολμήσουμε κ. Τσαβούσογλου διότι δεν έχουμε στόχους και σχέδια για το μέλλον. Εσείς πχ θέλετε να καταστήσετε τη χώρα σας, που εν πολλοίς απαρτίζεται από εξισλαμισμένους προγόνους μας, μια περιφερειακή υπερδύναμη. Εμείς αναζητούμε διορισμούς, επιδόματα και παράθυρα για συνταξιοδότηση.

Δεν πρόκειται να τολμήσουμε κ. Τσαβούσογλου, διότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πήρε το μάθημά της το 1974 ώστε να θωρακιστεί και προχώρησε με την ΑΟΖ όντας αμυντικά ξεβράκωτη. Έμενε δίπλα δίπλα με τους εισβολείς, βιαστές και δολοφόνους αλλά δε μερίμνησε για την ασφάλειά της.

Δεν πρόκειται να τολμήσουμε κ. Τσαβούσογλου, διότι η Ελλάδα ονειρεύεται και δικαιούται μια θαλάσσια ζώνη από τις παρυφές της Αδριατικής μέχρι νοτιοανατολικά του Καστελορίζου αλλά μένει διαρκώς στα όνειρα και τις μελλοντικές εξαγγελίες αφού δε φρόντισε τα τελευταία 20 χρόνια να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία για να παρέξει στο ναυτικό και την αεροπορία της τα πανίσχυρα εκείνα μέσα, τόσο για να ελέγξουν αυτήν την τεράστια περιοχή όσο και για να τα βλέπετε από μακριά και να μην τολμάτε να πλησιάσετε.

Δεν πρόκειται να τολμήσουμε κ. Τσαβούσογλου, ούτε τώρα ούτε στο επόμενο βήμα. Όλο και κάτι θα σκεφτούν να μας πλασάρουν τη νέα πραγματικότητα για το...καλό μας. 

Βέβαια την Κυριακή έχουμε εκλογές. Θεωρητικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ό,τι έγινε και στη χώρα σας το 2000 αλλά πρακτικά είναι βέβαιο πως ούτε εμείς θα τολμήσουμε να αποστρατεύσουμε το παρόν πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail