Κυρώσεις από την Κίνα σε αμερικάνικες εταιρείες που θα πουλήσουν όπλα στην Ταϊβάν

Reuters / Tyrone Siu
Freepen.gr - Το Πεκίνο θα επιβάλει κυρώσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις που θα εμπλακούν στην πώληση όπλων στην Ταϊβάν, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. Η απόφαση ακολουθεί την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον για την πώληση όπλων αξίας 2,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν.

"Οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν αποτελούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των βασικών κανόνων που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Geng Shuang.

"Για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, η Κίνα θα επιβάλει κυρώσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις προαναφερθείσες πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν", πρόσθεσε το υπουργείο.

Την Πέμπτη, ο κινέζος στρατός εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την έγκριση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενός σχεδίου πώλησης όπλων στην Ταϊβάν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας δήλωσε: "Η Ταϊβάν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας. Η σταθερή αντίθεση της Κίνας στις πωλήσεις όπλων προς την Ταϊβάν είναι σαφής και συνεπής".

"Ως εσωτερική υπόθεση της Κίνας, το ζήτημα της Ταϊβάν αφορά τα βασικά συμφέροντα της Κίνας και την εθνική αίσθηση του κινεζικού λαού και απαγορεύει την εξωτερική παρέμβαση", τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail