Τον κούκο αηδόνι πληρώνουν οι Βρετανοί για τη συντήρηση της Βασιλικής Οικογένειας

Οι φορολογούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν περισσότερα χρήματα από ποτέ για τη βασιλική οικογένεια. Οι τελευταίοι λογαριασμοί των κρατικών επιχορηγήσεων δημοσιεύθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και δείχνουν ότι η μοναρχία κοστίζει £ 67 εκατομμύρια (20 εκατομμύρια δολάρια) το 2019, σημειώνοντας μια αύξηση 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. 

Παρουσίαση Freepen.gr 

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή των λογαριασμών είναι ότι η Frogmore Cottage δαπάνησε £ 2,4 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος για ανακαίνιση. Η επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Χάρι και Meghan Markle, το εξοχικό σπίτι δόθηκε στο ζευγάρι ως δώρο από τη βασίλισσα.

Με λίγα λόγια, το περίπλοκο σύστημα χρηματοδότησης της μοναρχίας λειτουργεί όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταβάλλει κάθε χρόνο μια πληρωμή που ονομάζεται κρατική επιχορήγηση για τα βασιλικά νοικοκυριά. Το ύψος της καθορίζεται από το πόσο χρήματα εισέρχονται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Crown Estate. Αυτό το σύνολο έφθασε τα £ 82 εκατομμύρια φέτος με ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά τα χρήματα να καλύπτουν τις εργασίες ανακαίνισης στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. 

Από το σύνολο αυτό, η μοναρχία δαπάνησε £ 67 εκατομμύρια για επίσημα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων καθώς και άλλων δαπανών όπως η συντήρηση του προσωπικού και της ιδιοκτησίας. Η συντήρηση και η ανακαίνιση του παλατιού του Μπάκιγχαμ είναι οι βασικοί λόγοι που το σύνολο είναι τόσο υψηλό φέτος.

Τα ηλεκτρικά, θέρμανση και υδραυλικά συστήματα του παλατιού του Μπάκιγχαμ, όλα χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950 και έχουν επείγουσα ανάγκη αντικατάστασης. Στο πλαίσιο του δεκαετούς σχεδίου ανακαίνισης, οι καλωδιώσεις και οι σωληνώσεις θα αντικατασταθούν ενώ ο αμίαντος θα αφαιρεθεί από το κτίριο. Νέοι ανελκυστήρες θα εγκατασταθούν για να βοηθήσουν τους επισκέπτες με ειδικές ανάγκες. Η πολυπλοκότητα και η διάρκεια των εργασιών θα εξασφαλίσουν ότι το επόμενο οικονομικό έτος θα είναι επίσης δαπανηρό για τους φορολογούμενους με την κρατική επιχορήγηση που αναμένεται να αυξηθεί σε £ 85,7 εκατ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail