Φιλότουρκη με ανθελληνικές θέσεις η νέα πιθανή ηγέτιδα της Ευρώπης

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ursula von der Leyen, ευγενικής καταγωγής, είναι η κατά πάσα πιθανότητα νέα ηγέτιδα της Ευρώπης διδάχος του κ Γιούνγκερ και είναι αυτή που σαν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είχε δηλώσει στο παρελθόν πως το όνειρο της ήταν η…ανάδυση νέας γερμανικής αυτοκρατορίας.

Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κύρια αυτή έχει χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν σαν ένα στυγνό δικτάτορα που θα πρέπει να ανατραπεί ενώ στο παρελθόν ζήτησε την εν ψυχρώ αποπομπή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ ένεκα της τότε κάποιας προσπάθειας προσέγγισης τα Αθήνα με την Μόσχα την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η νέα πολύ πιθανή ηγέτιδα της Ευρώπης που πολλοί στην Γερμανία την έβλεπαν σαν την διάδοχο της Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία, είναι αυτή που στο παρελθόν είχε αποφασίσει να στείλει γερμανικό στρατιωτικό σώμα στην Τουρκία, (παρά την απαγόρευση του γερακίσιου συντάγματος να στέλνει η Γερμανία στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό), για να συμμετάσχει σε ενδεχόμενες χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία στηρίζοντας τις τουρκικές δυναμεις εναντίον των Κούρδων.

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν αυτή που με αφορμή την δραστηριότητα των ισλαμιστών στην Αφρική είχε σχεδιάσει την απόβαση γερμανικού στρατού την Λιβύη το 2016. Ήταν η πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που Γερμανοί θα πατούσαν το πόδι τους στην βόρειο Αφρική. Την πρώτη φορά είχε διαπρέψει τότε ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ, ο οποίος δοκίμασε και την ελληνική μαχητικότητα στην μεγάλη και σκληρή μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Οι φιλοδοξίες της κυρίας αυτής ήταν πάντα να επεκτείνει την γερμανική στρατιωτική παρουσία και στα Βαλκάνια, για αυτό και υποστήριζε πάντα το κρατίδιο των Σκοπίων στις αλυτρωτικές του διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail