Χουλιάρας: «Ή πάμε για εκτόνωση ή για μεγαλύτερο σεισμό»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας με τρεις αναρτήσεις στο Facebook συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«2 σενάρια υπάρχουν. Ή πάμε για εκτόνωση ή πάμε για μεγαλύτερο σεισμό. Μόνο ο χρόνος και η καταγραφή της ακολουθίας θα το δείξουν αυτό και κανένας βιαστικός άνθρωπος».

«Η σεισμικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, μετά τον σεισμό της 7/9/1999 (περιέχει και την επικεντρική περιοχή του 1981 Αλκυονίδες) και στον δεύτερο χάρτη τα σημερινά επίκεντρα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο».

«Πλούσια την πρώτη ώρα η ακολουθία και μετά τον 4,4 φαίνεται να μειώνεται η δραστηριοτητα, ειναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και πρέπει να περιμένουμε και με ψυχραιμία να λάβουμε τα συνηθισμένα προληπτικά μέτρα, στερέωση αντικείμενων, υλικών κτλ Όπως διαπιστώσαμε πάλι οι τηλεπικοινωνίες είχαν τεράστιο πρόβλημα».





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail