Η Συμφωνία των Πρεσπών να ακυρωθεί!

Η αναμόχλευσης του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας από τους ενόχους συντελεί να μην ξεχαστεί ποτέ το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!
Μας το θυμίζουν συνεχώς οι ίδιοι οι ένοχοι του ξεπουλήματος και πρέπει να διορθωθεί

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

«Ο ένοχος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος», μας υπενθυμίζει μια λαϊκή ρήση. Με αφορμή που μας έδωσαν οι ομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προεξάρχοντος του πρώην Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα, μας δίνει το δικαίωμα να παραφράσουμε την πιο πάνω λαϊκή ρήση σε «Οι ξεπουλητές της Μακεδονίας μας, επανέρχονται συχνά στο έγκλημά τους».Aπό τύψεις ή ελπίζοντας να εξιλεωθούν ενδεχομένως, αν όχι με την προσδοκία να απαλυνθεί ο πόνος των Ελλήνων, που νοθεύτηκε μια δοξασμένη και μοναδική ιστορία δυόμιση χιλιάδων ετών.

Αλήθεια πως μπόρεσαν; Δεν αισθάνονται Έλληνες, ή αγνοούν την ιστορία μας; Προτιμώ να ισχύει το δεύτερο, έστω και αν ιδεολογικά αισθάνονται διεθνιστές. Δεν διερωτώνται αλήθεια το λόγο που οι Σλάβοι των Σκοπίων, κατρακυλώντας όλα τα σκαλιά της στοιχειώδους αξιοπρέπειας, θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες; Δεν τους προβλημάτισε το γεγονός ότι ξεπερνούν το αξιολύπητο ενός Μασκαρά εποχής των Απόκρεω, προκειμένου να λέγονται Μακεδόνες; Οι αξιολύπητοι αυτοί Σλάβοι που αισχύνονται για την δική τους καταγωγή και προέλευσής, θα χρειαζόταν ένα καλό μάθημα ιστορίας και αξιοπρέπειας, παρά ενδοτικότητα στις θελήσεις των «Μεγάλων», για δικούς τους γεωπολιτικούς λόγους, στους οποίους, αντί υπακοής, να τους επισημαίναμε ότι η θέλησή τους αυτή, προσβάλει βάναυσα την εθνική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Αναγνωρίζοντας τους λόγους των «Μεγάλων» αυτών, οι οποίοι, οι μεν ήθελαν την ένταξη στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια και οι δε την ένταξή τους στην Ε.Ε. για οικονομικούς κυρίως λόγους, αν δεν κάνω λάθος, θα μπορούσαμε να τους πείσουμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να ικανοποιηθούν οι θελήσεις τους χωρίς την δική μας προσβολή και απαξίωση. Αυτή θα ήταν μια σοβαρή και αποτελεσματική τακτική, που για να τελεσφορήσει, θα χρειαζόταν μια ειλικρινής εθνική τακτική σε συνεννόηση, όχι μόνο με όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά και με ειδικούς επιστήμονες για να διατυπωθούν τα δυνατά επιχειρήματα και οι τρόποι με τους οποίους θα έπειθαν σε πρώτο στάδιο τους «Μεγάλους», ότι το μόνο που όλοι οφείλουν να αποκλείσουν, ήταν να μην υπάρχει στο όνομά τους η λέξη Μακεδονία με οιανδήποτε μορφή. Σε δεύτερο στάδιο, η ίδια αυτή υπερκομματική και επιστημονική ομάδα, θα επεξεργαζόταν τους τρόπους και τα κίνητρα με τα οποία θα έπειθαν τους φουκαράδες σκοπιανούς, ότι είναι ντροπή τους να θέλουν να ονομάζονται κάτι που δεν είναι και να πεισθούν ότι είναι προς όφελός τους η ονομασία να συνδεθεί με την σλαβική καταγωγή και πολιτισμό τους.

Αυτό που δεν έπραξαν οι Τσίπρας-Κοτζιάς, προσδοκούμε να αισθανθεί υποχρέωση να πράξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα στα τόσα άλλα σοβαρά και επείγοντα θέματα που τον απασχολούν για την ανάταξη της χώρας μας, οικονομικά μεν για τη δικαίωση και βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, πολιτικά δε για την ανάδειξη της θέσης που η Ελλάδα δικαιούται και της αξίζει να καταλάβει στην Ενωμένη Ευρώπη και διεθνώς, να μελετήσει με «ειδικούς επιστήμονες», την δυνατότητα ακύρωσης αυτής της επαίσχυντης Συμφωνίας, με νόμιμο και διεθνώς αποδεκτό τρόπο και διαδικασία. Αν αυτό επιτευχθεί, ο κ.Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε ένα νέον Εθνάρχη, που θα ενθουσιάσει όλον το ελληνικό λαό, τόσο εντός, όσο και κυρίως εκτός Ελλάδος. Ένα τέτοιο σκεπτικό, ασφαλώς δεν συνεπάγεται ότι θα συγκρουστούμε με τους «Μεγάλους», ούτε να παραστήσουμε τα κοκοράκια ή τους επαναστάτες, αλλά θα τους πείσουμε με ένα τεκμηριωμένο τρόπο και λόγο, που θα μας στοιχειοθετήσει η ομάδα των υπερκομματικών με τους «ειδικούς επιστήμονες», επισημαίνοντάς τους την λεπτότητα και κρισιμότητα του θέματος.

Άλλωστε πέραν της αναμόχλευσης του εθνικού αυτού θέματος, τόσο πρόχειρα και άμυαλα, για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, από τους Συριζαίους, και πέραν των αμάχητων ιστορικών επιχειρημάτων μας, οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, μη αντιληφθέντες ότι έτσι ξαφνικά, από «τιποτένιοι» κατά την δική τους αντίληψη, έγιναν Μακεδόνες, ακόμη δεν έχουν εφαρμόσει τους όρους της Συμφωνίας, σε πολλά σημεία, μας «προτρέπουν» να ζητήσουμε την ακύρωση της Συμφωνίας, ωσάν το σπουργίτη που πίστεψε ότι είναι αετός!

Συμπαραστάτες σε μια τέτοια προσπάθεια, θα είναι σημαντικοί άνθρωποι των «Παμμακεδονικών Ενώσεως Υφηλίου», οι οποίοι έχουν επαφές με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα σε όλον τον κόσμο, δικαιολογημένα είναι λίαν ανήσυχοι για τις εξελίξεις. Καλό είναι η κυβέρνηση να έρθει σε επαφή μαζί τους. Σε ένα Δελτίο Τύπου δύο σελίδων, της 5.7.2019, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι:

«Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει μετακινηθεί κανένα άγαλμα της εποχής Γκρούεφσκι, δεν έχει τοποθετηθεί καμία διευκρινιστική επιγραφή σε αυτά, έχουν ολοκληρωθεί τα αρχαιοελληνικού στυλ δημόσια κτήρια που είχε ξεκινήσει ο Γκρούεφσκι, συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλα κτήρια και έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές ονομασίας.

Με λίγα λόγια ο «Αλυτρωτικός Μακεδονισμός» του Γκρούεφσκι παραμένει ολοζώντανος και επί εποχής Ζάεφ, ενισχυμένος μάλιστα με την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνον υπέγραψε μία προδοτική συμφωνία, αλλά κόμμα και φερέφωνα δημοσιογράφοι του εξαπατούν τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι δήθεν η συμφωνία εφαρμόζεται από τους Σκοπιανούς».

Αν πράγματι όλοι πιστεύουμε και κυρίως η κυβέρνηση, ότι η επαίσχυντη αυτή Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί όνειδος για την χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να μελετήσουμε προσεκτικά μεν, σοβαρά δε, τον τρόπο και τον λόγο ακύρωσής της. Οι Συριζαίοι που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς εξακολουθούν να προκαλούν, μέχρι σημείου να ζητούν από τον Πρωθυπουργό ακόμη και να τους ζητήσει συγγνώμη, ωσάν να μην αντιλαμβάνονται τι εθνικό έγκλημα έχουν διαπράξει και πόσο έχει υποβαθμιστεί διεθνώς το κύρος της χώρας μας. Πολλοί εκ των Συριζαίων, είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζουν συνειδητά το πρόβλημα, αλλά απλά ακολουθούν τι λέει η ηγεσία τους. Παράδειγμα η κ.Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα, κτηνίατρος, κατά την ομιλία της στη Βουλή, στην προσπάθειά της να επιτεθεί στην κυβέρνηση, για δήθεν λαϊκισμό, αναξιοπιστία και υποκρισία, επικαλέστηκε τον Κοπέρνικο, ο οποίος τον 16ο αιώνα υποστήριξε ότι δεν είναι η Γη το κέντρο του κόσμου, αλλά ο Ήλιος γύρω από τον οποίο γυρίζει η Γη, και κανείς δεν τον πίστεψε, μη αντιλαμβανόμενη ότι την στιγμή εκείνη σκιαγραφούσε απολύτως τον ίδιο τον Πρόεδρο του Σύριζα. «Όλβιος, όστις ιστορίης έσχε μάθησιν», Ευριπίδης.

Στην Ε.Ε. οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να απαιτήσουμε να αλλάξει τακτική έναντι των Σκοπίων, διότι είναι αδιανόητο να υπερασπίζονται τα Σκόπια σε βάρος κράτους μέλος και να έχουμε και τους Συριζαίους να επικαλούνται ότι όλη η Ευρώπη συμφωνούν με την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να μας υπολογίζουν και χωρίς να μας το αιτιολογούν! Να αντιληφθούν ότι μας έχουν προσβάλει και υποτιμήσει, σε βαθμό που αισθανόμαστε πολύ άσχημα. Να ζητήσουμε ξεκάθαρες εξηγήσεις και τον λόγο που μας εκθέτουν τόσο ξεδιάντροπα, όχι μόνο στους Συριζαίους, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και να προβούν σε μια δημόσια δήλωση αποκατάστασης της αξιοπρέπειάς μας, χωρίς αναγκαστικά να ξεφύγουν των δικών τους θέσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail