Κοτζιάς: “Η Τουρκία έχει εισβάλλει στην ΑΟΖ της Κύπρου. Η Ελλάδα να στηρίξει και σε στρατιωτικό επίπεδο"

Freepen.gr - Σε ανακοίνωση του "Πράττω" του Νίκου Κοτζιά για την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο και τις αποπροσανατολιστικές επιλογές της Κυβέρνησης ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τα όσα συμβαίνουν στη μεγαλόνησο.

Βέβαια η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου έχει ξεκινήσει επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο κ. Κοτζιάς προτίμησε να τοποθετηθεί σήμερα και όχι συνολικά.

«H Τουρκία παραβιάζει για άλλη μια φορά το Διεθνές Δίκαιο σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει εισβάλλει στην Αιγιαλίτιδα ζώνη της Μεγαλονήσου ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να μην πράττει τα απαιτούμενα» αναφέρει η ανακοίνωση η οποία κάνει λόγο για αιγιαλίτιδα ζώνη ενώ η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου.

«Η Κύπρος δεν πρέπει να φαίνεται, ούτε να είναι μόνη. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξή της μέσα από ένα θεσμικό συντονιστικό όργανο των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο» σημειώνει το κείμενο και συνεχίζει:

Σήμερα που είναι η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, η Ελληνική Διπλωματία οφείλει πριν από όλα να έχει στο επίκεντρο της την Μεγαλόνησο και όχι τα ρεβανσιστικά σχέδια μετρίων και εκτεθειμένων στη διεθνή και ευρωπαϊκή διπλωματία υπαλλήλων και «συμβούλων».

Οφείλει, επίσης, να κρατά μακριά από την ελληνική εξωτερική πολιτική τους ανθρώπους που δείχνουν ακόμα και σήμερα κατανόηση για τη χούντα και όχι να τους επιβραβεύει με κρατικές θέσεις και μάλιστα σε κρίσιμα για τη διεθνή θέση της χώρας υπουργεία.

Πώς όμως να στηρίξει η Ελλάδα σε στρατιωτικό επίπεδο όταν και επί Αλέξη Τσίπρα δεν έγινε σχεδόν τίποτε για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων; Για την Κύπρο δε μιλάμε. Τα περιμένουν όλα από τρίτους όπως έχουμε τονίσει σε παλαιότερα κείμενα στο παρελθόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail