Η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών προεκλογικά έγινε θετική μετεκλογικά από την ΝΔ και οι καμένες εφεδρείες που βαφτίζονται τεχνοκράτες

«Καμένες εφεδρείες» βαφτίζονται νέα πρόσωπα και τεχνοκράτες – Οι μέχρι τώρα αλλαγές… είναι κατώτερες των περιστάσεων 
 
Από: bankingnews.gr
 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών όπως επίμονα χαρακτηρίστηκε από την ΝΔ προεκλογικώς δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική υποκρισία.
Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν deal καθ΄ υπαγόρευση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που ήθελαν και τους σκοπιανούς όπως όλα τα Βαλκάνια ανάχωμα στον ρωσικό επεκτατισμό. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα πρόδωσε την εθνική ιστορία, ξεπούλησε το όνομα και βάφτισε επιτυχία μια συμφωνία όπου οι σκοπιανοί βόρειοι Μακεδόνες πλέον καπηλεύονται την ελληνική ιστορία.
Η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ ως διεθνιστές και έχοντας κάνει deal με τις ΗΠΑ εύλογα ξεπούλησαν την Μακεδονία.
Η ΝΔ όμως και οι βουλευτές της εμφανίζονταν ως μακεδονομάχοι που εναντιώνονταν στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις όσων υποστήριζαν ότι η ΝΔ με ευκολία θα ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, με ευκολία θα ξεχάσει τα συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχε ένθερμα. 

Πόση πολιτική υποκρισία υπάρχει όταν η ΝΔ ξεσήκωνε τον κόσμο για να κατέβει στο μεγάλο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το Μακεδονικό και με πόση υποκρισία τα ποδοπατάει.
Δυστυχώς και η ΝΔ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων στο συγκεκριμένο θέμα.
Όσοι κόπτονται ότι μέσω της οικονομικής διπλωματίας οι δύο χώρες θα ομονοήσουν, αποτελεί προπαγάνδα. 

Να τονιστεί ότι πριν χρόνια η Ελλάδα έλεγχε το 37% της οικονομίας της FYROM και την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας αλλά οι σχέσεις δεν βελτιώθηκαν.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σύνταγμα Μακεδονικό

«Καμένες εφεδρείες» βαφτίζονται νέα πρόσωπα και τεχνοκράτες – Οι μέχρι τώρα αλλαγές… είναι κατώτερες των περιστάσεων

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ κατέγραψε μια σημαντική νίκη και καλλιέργησε μια μεγάλη προσδοκία ότι ερχόμενη στην εξουσία θα φέρει νέα πρόσωπα και νέες ιδέες που θα στελεχώσουν νευραλγικές θέσεις. 

Από τον μικρόκοσμο των τραπεζών και τις προτεινόμενες αλλαγές σε Εθνική και Attica bank σε συνδυασμό με τις κυοφορούμενες αλλαγές σε ΔΕΚΟ και άλλους οργανισμούς εξάγεται το συμπέρασμα ότι καμένες εφεδρείες από το παρελθόν βαφτίζονται νέα πρόσωπα, βαφτίζονται τεχνοκράτες που δεν είναι και όλο αυτό παρουσιάζεται ως μια αλλαγή.

Εάν δει κανείς την περίπτωση της Attica bank ή ακόμη και της Εθνικής ως προτεινόμενα μέλη σε διοικητικά συμβούλια περισσότερο προσομοιάζουν με καμένες εφεδρείες που επανεμφανίστηκαν το προσκήνιο περισσότερο για να ενισχύσουν το εισόδημα τους «κοινώς να βολευτούν» παρά αποφάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση στις ελληνικές τράπεζες. 

Επίσης με βάση ορισμένες πληροφορίες τα πρόσωπα που φαίνεται ότι σχεδιάζει να επιλέξει η κυβέρνηση για εταιρίες και ΔΕΚΟ στις οποίες το ελληνικό δημόσιο έχει αυξημένη συμμετοχή επίσης προέρχονται από το χθες. 

Δεν μπορεί με καμένες εφεδρείες να χτιστεί μια θετική προοπτική.
Εν τω μεταξύ οι διαρροές ότι είχε προταθεί στον Χάρη Ηλιάδη εκ των βασικών στελεχών της Goldman Sachs να αναλάβει υπουργική θέση, διαψεύδεται.
Θα υποθέσουμε ότι ουδείς θα εγκατέλειπε την Goldman Sachs για να αναλάβει υπουργική θέση και να αμείβεται έως 10 φορές λιγότερα.

Προφανώς και ένα μπορούσε η κυβέρνηση να προσελκύσει στελέχη όπως της Goldman Sachs θα ήταν επιτυχία αλλά ποιος θα αφήσει τόσο σημαντικές θέσεις για να φθαρεί με την πολιτική;
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να προσέξει γιατί εμφανίζονται πολλοί που στην προσπάθεια τους να καταλάβουν μια θέση και να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν ένα ικανοποιητικό μισθό χρησιμοποιούν πολλά μέσα για να εξασφαλίσουν τις θέσεις αυτές. 

Δημιουργείται μια εικόνα ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση χρησιμοποιεί φθαρμένα υλικά και με κομματικά κριτήρια βολεύει ημετέρους. 

Επειδή αυτό δεν φαίνεται να το υιοθετεί ο Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός θα ήταν σκόπιμο η ΝΔ να προλάβει να μην αμαυρωθεί και στιγματιστεί ότι θέλει να βολέψει κομματικό στρατό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.