Όλη η εντυπωσιακή επιχειρήση του Ιρανικού Ναυτικού με την αεραπόβαση στο βρετανικό πετρελαιοφόρο

Freepen.gr - Η επαναστατική φρουρά του Ιράν (IRGC) δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που οι άνδρες της κατέλαβαν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero. Η IRGC ισχυρίζεται ότι μια βρετανική φρεγάτα προσπάθησε να παρέμβει, αλλά απέτυχε.

Το εντυπωσιακό, κινηματογραφικό υλικό απελευθερώθηκε από την IRGC το Σάββατο, μια μέρα μετά την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου. Το βίντεο δείχνει τη στιγμή της επιχείρησης, όταν τα ταχύπλοα σκάφη IRGC περιβάλλουν το σκάφος, το οποίο προφανώς άνοιξε δρόμο για να διαφύγει. Η ναυτική δύναμη υποστηρίχθηκε από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-17, το οποίο αποβίβασε μια ομάδα επίθεσης στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.



Το σκάφος τελικά σταμάτησε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην ακτή. Το Ιράν επιμένει ότι η κατάσχεση προκλήθηκε από την αποτυχία της Stena Impero να ανταποκριθεί σε μια κλήση κινδύνου από ιρανικό αλιευτικό σκάφος καθώς επίσης επειδή είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού θέσης.

Η IRGC ισχυρίστηκε επίσης ότι μια βρετανική φρεγάτα προσπάθησε να την εμποδίσει να καταλάβει το Stena Impero. Ο εκπρόσωπος, ταξίαρχος Ραμέζαν Σαρίφ δήλωσε, παρά την "αντίσταση και παρέμβαση" του πολεμικού πλοίου, οι ιρανικές δυνάμεις κατάφεραν να φέρουν το δεξαμενόπλοιο στις ακτές της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με αυτήν την αναφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail