Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν μου είχε ζητήσει να είμαι χαμηλών τόνων πρωθυπουργός

Freepen.gr - Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ζήτησε να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός χωρίς να χρησιμοποιήσει τις επίσημες εξουσίες της θέσης, σημειώνει το ahvalnews.com.

Ο Νταβούτογλου, ο οποίος οδηγήθηκε στην έξοδο από τον Ερντογάν το 2016 και παραιτήθηκε από το αξίωμα, απάντησε στις ερωτήσεις των Τούρκων δημοσιογράφων σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα.

«Να λειτουργείτε ως πρωθυπουργός, αλλά μην χρησιμοποιείτε τις εξουσίες σας, ούτε να διορίζετε τους αρχηγούς του επαρχιακού κόμματος», δήλωσε ο Davutoğlu για τη θητεία του στο γραφείο. "Αυτό μου ζήτησε ο πρόεδρος και τα μέλη του κεντρικού συμβουλίου του κόμματος. Αυτό που ζητήθηκε από μένα ήταν να ενεργήσω σαν κάποιος χαμηλών τόνων πρωθυπουργός», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε ένα εκτενές μανιφέστο που επικρίνει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο Facebook τον Απρίλιο, αφού το AKP αντιμετώπισε μεγάλες απώλειες στις τοπικές δημοσκοπήσεις στις 31 Μαρτίου όπου μεταξύ άλλων τόνιζε:

"Δεν δέχομαι δύο πράγματα. Να παραμείνω σιωπηλά εντός του κόμματος ή να αφήσω το κόμμα σιωπηλά», είπε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να επικρίνει το AKP ως μέλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Αλί Μπαμπατζάν, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, είχε επιλέξει μια διαφορετική μέθοδο και παραιτήθηκε από το κόμμα. "Σέβομαι την απόφαση όλων. Αλλά θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω αυτά τα ζητήματα, βιώνοντας επίσης τη θλίψη μέσα στο κόμμα», είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail