Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν Γερμανούς στρατιώτες στη Συρία!

REUTERS/Fabian Bimmer
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θέλουν τη Γερμανία να στείλει στρατεύματα στη Συρία για να καλύψουν εν μέρει την εξασθενημένη αμερικανική παρουσία εκεί - παρόλο που το Βερολίνο αποκλείει οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτόν τον πόλεμο και η Δαμασκός βλέπει δυτικές δυνάμεις εκεί ως «εισβολείς».

Η Ουάσινγκτον ζήτησε επισήμως από το Βερολίνο να πάρει τη θέση του στη συριακή διαμάχη, αντικαθιστώντας ένα συγκεκριμένο τμήμα του αμερικανικού στρατεύματος, δήλωσε ο Ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ στην κυριακάτικη έκδοση του Die Welt και το πρακτορείο ειδήσεων DPA, προσθέτοντας ότι περιμένει μια απάντηση από τη γερμανική κυβέρνηση αυτό το μήνα.

Η Ουάσιγκτον απευθύνεται σε μέλη του συνασπισμού που είναι κατά του Ισλαμικού Κράτους και είναι πρόθυμοι να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία, εξήγησε ο διπλωμάτης. Μίλησε επαινετικά για τη Γερμανία κάνοντας λόγο για σημαντικό εταίρο στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Jeffrey δεν ζήτησε έναν συγκεκριμένο αριθμό στρατευμάτων, μόνο που κατέστησε σαφές ότι το γερμανικό προσωπικό δεν θα έπρεπε να συμμετέχει άμεσα σε εχθροπραξίες. Μια γερμανική συνεισφορά θα μπορούσε να λάβει μορφές όπως η παροχή αεροπορικής υποστήριξης, η εφοδιαστική, η εκπαίδευση και η τεχνική βοήθεια, υπαινίχθηκε ο διπλωμάτης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail