Το πάνε για διχοτόμηση στην Κύπρο: Νέες δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι

Freepen.gr - «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ζήσουμε μαζί σε αυτό το νησί», λέει ο Τουρκοκύπριος υπουργός Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος υποστηρίζει πως ο πλούτος των υδρογονανθράκων ανήκει σε όλους τους Κύπριους, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Συγκεκριμένα, οι πόροι υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ανήκουν τόσο στους Τουρκοκύπριους όσο και στους Ελληνοκυπρίους, δήλωσε την Τετάρτη στη Γενεύη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους.

«Αυτά τα κοιτάσματα ανήκουν στις δύο κοινωνίες, με άλλα λόγια οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι είναι κοινοί ιδιοκτήτες αυτών των πόρων, αυτό το σημαντικό στοιχείο δεν μπορεί να αγνοηθεί» δήλωσε ο Οζερσάι σε μια συνάντηση που διοργάνωσε η Ένωση Διαπιστευμένων Ανταποκριτών Ηνωμένα Έθνη (ACANU).

"Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ζήσουμε μαζί σε αυτό το νησί, αλλά από τα γεγονότα προκύπτει ότι αυτό δεν είναι μια ομοσπονδιακή συνεργασία", ανέφερε.

Ένας σίγουρος τρόπος είναι να αποχωρήσει ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι, πιθανότατα όμως ο Οζερσάι δεν αναφέρεται σε αυτόν αλλά στη διχοτόμηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail