Avia.Pro: Πως αμερικανικό αεροσκάφος δοκίμασε να ξεγελάσει τη συριακή και ρωσική αεράμυνα στη Συρία

Freepen.gr - Ένας αεροσκάφος των ΗΠΑ προσπάθησε να ξεγελάσει τις αεροπορικές άμυνες της Συρίας και της Ρωσίας, ενώ πετούσε πρόσφατα στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας πρόσφατα, ανέφερε η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro την Τρίτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Avia.Pro, ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ ίπτατο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα συριακά σύνορα, ενώ φαινόταν ταυτόχρονα ως πολιτικό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Avia.Pro, τα δεδομένα που μεταδόθηκαν από τα συστήματα του αεροσκάφους αντικαταστάθηκαν τεχνητά, με αποτέλεσμα τα ραντάρ του αεροσκάφους να το έδειξαν ως ένα μικρό πολιτικό σκάφος.

Παρά την απουσία παραβίασης των συνόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν το περιστατικό αυτό ως μια προσπάθεια να δοκιμάσουν τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας και της Ρωσίας, πρόσθεσε η δημοσίευση.


"Κατά κανόνα, πολύ λιγότερη προσοχή δίνεται στα ιδιωτικά πολιτικά αεροσκάφη, σε σχέση με τα οποία το αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σχεδόν σίγουρα προσπάθησε να αξιολογήσει τις επιδόσεις των συριακών και ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Μια παρόμοια περίπτωση παρατηρήθηκε στη ρωσική στρατιωτική του Hmeimim, όταν ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος αναγνώρισης αντικατέστησε τα δεδομένα ταυτοποίησης με ένα πολιτικό επιβατικό αεροπλάνο από μια χώρα της Νότιας Αμερικής", δήλωσε ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Avia.Pro.

Οι ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος αεροπορική παρουσία, κυρίως με ελικόπτερα, εντός της Συρίας, με σχεδόν όλα αυτά να αναπτύσσονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail