Η Βρετανία απαντά με την αποστολή αθόρυβου πυρηνικού ποβρυχίου Astute: Τι ρόλο θα αναλάβει στον Περσικό

Freepen.gr - Το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στον Περσικό Κόλπο με πυρηνικό υποβρύχιο που πλέει ήδη προς την επίμαχη περιοχή και επιπλέον ναυτικές δυνάμεις.

Ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Astute, 7.400 τόνων, εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ και βαρέες τορπίλες, θα αναλάβει αποκλειστικά αμυντικό ρόλο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της express.co.uk. Τα υποβρύχια κλάσης Astute φημίζονται τόσο για το ότι είναι αθόρυβα όσο και το να εντοπίζουν και καταγράφουν ήχους σε πάρα πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Το υποβρύχιο αναμένεται να "παρακολουθεί" τις επικοινωνίες μεταξύ ιρανών στρατιωτών και να τις αναφέρει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Στέλνουμε ένα σκάφος - ίσως ήδη να κατευθυνόμαστε προς την περιοχή", ανέφερε ένας αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού. "Ο ρόλος του θα είναι να συγκεντρώνει απλώς πληροφορίες για να υποστηρίζει τις προγραμματισμένες συνοδείες των δεξαμενόπλοιων".

Σύμφωνα με ξεχωριστή αναφορά στο The Sun, το Πολεμικό Ναυτικό θα αποστείλει επίσης 42 βατραχανθρώπους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail