Αν το πρόβλημα του κράτους είναι η φοροδιαφυγή μέσω Airbnb η λύση είναι απλή

TeroVesalainen / pixabay
Αν το πρόβλημα του κράτους είναι η φοροδιαφυγή στα διαμερίσματα που ενοικιάζονται μέσω Airbnb η λύση είναι απλή:

Του Αγη Βερούτη

-Συνεννόηση με την πλατφόρμα να παρακρατεί έναν λογικό φόρο στην πηγή του (πχ 15% flat tax), δηλαδή από την πληρωμή του ενοικιαστή προς την πλατφόρμα, και να τον αποδίδει κατευθείαν στο Ελληνικό δημόσιο, και όχι στον ιδιοκτήτη για να τον δώσει μετά από ένα χρόνο ο ίδιος στο δημόσιο.

Έτσι θα εκλείψουν και τα φαινόμενα κάποιοι να πληρώνουν φόρο και να νοικιάζουν ακριβότερα από τους όσους φοροδιαφεύγουν, και ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τα ξενοδοχεία που πληρώνουν φόρο.

Από κει και πέρα ο ιδιοκτήτης έχοντας πληρώσει το φόρο πριν καν εισπράξει, δηλαδή στην πηγή, θα κάνει τους υπολογισμούς του πόσο θα νοικιάσει και πόσες μέρες του χρόνου, πόσο θα πληρώσει σε ανακαινίσεις (δουλειές), σε καθαριότητα (κι άλλες δουλειές), και πόσο προσωπική εργασία θα βάλει ο ίδιος (αυτοαπασχόληση) για να λειτουργήσει την υπηρεσία βραχυχρόνιας ενοικίασης της περιουσίας του.

Βάζοντας εμπόδια στην εκμετάλλευση της περιουσίας του μικροκεφαλαιούχου ιδιοκτήτη 3 γκαρσονιέρων δεν χτίζεις οικονομική ελευθερία.

Όπως γράφω παραπάνω θα εισρέουν στο δημόσιο ταμείο πολύ περισσότερα έσοδα, και δεν θα χρειάζεται καν να ασχολείται η εφορία για να ελέγξει ή να εισπράξει. Θα τα πληρώνει η πλατφόρμα κάθε μήνα ή ακόμα και κάθε βδομάδα και θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους.

Πλήρης ελευθερία εκμετάλλευσης στις ιδιωτικές ακίνητες περιουσίες, με ταυτόχρονη πλήρη συμμόρφωση στη φορολόγηση χωρίς να χρειάζεται το κράτος να ελέγξει κανέναν πλην της πλατφόρμας, που εδώ που τα λέμε αποκλείεται να μπει σε διαδικασία να κλέψει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς θα μηδενίσει η μετοχή της αν αποκαλυφθεί.

Απλές λύσεις για απλά προβλήματα.

*[Για όποιον θέλει να επικοινωνήσει με την Airbnb Corporate:

888 Brannan St.
Floor 4
San Francisco, CA 94117
Τηλέφωνο: +1-415-800-5959]
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail