Απίστευτο και όμως ελληνικό: Συντάξεις έως 7.500 ευρώ τον μήνα για 226 συνταξιούχους

Μόνο fake δεν είναι τελικά οι χρυσοποίκιλτες συντάξεις που αποκάλυψε ο Γιάννης Βρoύτσης, καθώς 226 συνταξιούχοι από διάφορα Ταμεία λαμβάνουν από το 2016 συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.200 ευρώ και φτάνουν στα 7.500 ευρώ, ενώ άλλοι 25 -κυρίως δικηγόροι και συμβολαιογράφοι- βρίσκονται στα δικαστήρια διεκδικώντας συντάξεις μέχρι 45.000 ευρώ μηνιαίως με βάση τους κοινωνικούς πόρους που ελάμβαναν ως αμοιβή και κατατίθονταν στον ασφαλιστικό τους φορέα.

 
Οι περιπτώσεις αυτές είναι μεμονωμένες, όπως είχε αποκαλύψει το BN, στις 28 Ιουλίου.
Υψηλές συντάξεις άνω των 3.000 λαμβάνουν 104 εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, 91 στη ΔΕΗ και 12 στον ΗΣΑΠ, 5 στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΤΑΠΙΛΤ και ένας στο ΙΚΑ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ιδίως για τις περιπτώσεις ατόμων, όπως οι συμβολαιογράφοι που έχουν προσφύγει δικαστικά, ζητώντας τον υπολογισμό ως εισφορών στους κοινωνικούς πόρους που απέδιδαν μόνο με τη χρήση του ΑΦΜ τους, χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός από το εισόδημά τους.

Οι εν λόγω υψηλές συντάξεις, που προκύπτουν πάνω από 8.000 ευρώ έως και 24.000 ευρώ τον μήνα, είναι μεν λίγες, ωστόσο έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί ανώτατο πλαφόν στις συγκεκριμένες κατηγορίες συντάξεων, στα 3.600 ευρώ και να εφαρμοστούν και σε αυτές τις περιπτώσεις για το διάστημα 2002-2016 τα ανώτατα ασφαλιστέα εισοδήματα (δεκαπλάσιο του κατώτατου μισθού).

Αντ. Βασιλόπουλος
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.