Αίμα στα ούρα: 7 πιθανές αιτίες

Το αίμα στα ούρα ή η αιματουρία μπορεί να αποτελεί ένδειξη για σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Από: onmed.gr

Η υπέρχρωση ούρων που οφείλεται σε διατροφικούς λόγους, όπως είναι η κατανάλωση ορισμένων τροφών, (παντζάρια, μούρα) ή τα σκουρόχρωμα ούρα λόγω αφυδάτωσης, μπορεί λανθασμένα να θεωρηθούν αιματουρία.

Ανεξάρτητα από το πόσο εμφανής είναι η αιματουρία, πρέπει πάντοτε να αναζητάται η αιτία της και, όπου χρειάζεται, να ακολουθηθεί θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.

Δείτε στη λίστα που ακολουθεί 7 λόγους που βλέπετε αίμα στα ούρα:

- Η χολολιθίαση (ή πέτρες στη χολή όπως συνηθίζεται να αποκαλείται) είναι μια πάθηση, που προκαλείται από την παρουσία λίθων στην χοληδόχο κύστη και ένα από τα συμπτώματά της μπορεί να είναι και η αιματουρία.

- Ένας έντονος τραυματισμός στο κάτω μέρος της πλάτης και κοντά στους νεφρούς μπορεί να προκαλέσει εμφανή διαφυγή αίματος στα ούρα.

- Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να επηρεάσει τους νεφρούς. Εκτός από αιματουρία το άτομο μπορεί να εκδηλώσει πυρετό και έντονο πόνο στην περιοχή.

- Η ουρολοίμωξη είναι μια συχνή πάθηση του ουροποιητικού συστήματος, η οποία προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη της ουρήθρας ή της ουροδόχου κύστης και χαρακτηρίζεται από επείγουσα και επίμονη ανάγκη για ούρηση.

- Η αιματουρία μετά από γυμναστική εκδηλώνεται σπανίως και κυρίως σε αθλητές λόγω αφυδάτωσης ή τραυματισμού της ουροδόχου κύστης.

- Η διόγκωση του προστάτη (λόγω ηλικίας, μόλυνσης, χειρουργικής επέμβασης ή τραυματισμού), μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην ούρηση ή επιτακτική ούρηση και μακροσκοπική ή μικροσκοπική αιματουρία.

- Η αιματουρία μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του νεφρού ή του προστάτη.

Πηγή: webmd.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail