Τουρκία: Καμία κυβέρνηση δε θα αντέξει πάνω από 6 μήνες, αν ανοίξουμε τις πύλες των μεταναστών

Freepen.gr - Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου δήλωσε αργά το Σάββατο ότι η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει την Τουρκία στο θέμα των παράνομων μεταναστών, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ.

"Εάν η Τουρκία δεν αναλάβει αποφασιστικά δράση σε αυτό το θέμα [των παράνομων μεταναστών], καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δε θα μπορέσει να αντέξει αυτό το κύμα για περισσότερο από έξι μήνες", δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σόυλου.

Ο Σόυλου δήλωσε ότι όσοι θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράνομων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά ένα τίμημα για αυτή την αδιαφορία.

"Δεν αρκεί να πατάμε στην πλάτη της Τουρκίας, θα επικρίνουν την Τουρκία από τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα συμπεριφέρονται σαν αριστεροί από 300 χρόνια πίσω", ανέφερε.

Η Άγκυρα κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει μιας συμφωνίας του 2016 που αποσκοπούσε στην αποθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη μέσω του Αιγαίου.

Η συμφωνία περιελάμβανε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 6 δις ευρώ ($ 6,8 δισ.) για να βοηθήσει την Τουρκία να φροντίσει για εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η Τουρκία έλαβε μόνο ένα μέρος του ποσού που δεσμεύθηκε.

Στον αντίποδα ο κ. Σόυλου δε μας λέει τίποτε για τις φουσκωτές λέμβους μίας χρήσης τουρκικής κατασκευής, για το πως η ίδια (δεν) περιορίζει τις αφίξεις παρανόμων μεταναστών στο έδαφός της καθώς επίσης για ποιο λόγο άραγε προτιμούν αφρικανοί από το Μαρόκο και την Αλγερία αντί να κατευθυνθούν στο Γιβραλτάρ, να ταξιδεύουν στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail