5 τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Περισσότερο από οποιοδήποτε διατροφικό συμπλήρωμα ή βιταμίνη, η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών μέσω της κατανάλωσης μη επεξεργασμένων τροφών μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Από: onmed.gr

Οι ερευνητές προτείνουν πέντε κοινές τροφές που οι περισσότεροι καταναλώνουμε συχνά και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Δείτε ποιες είναι:

1. Καρότα: Όπως το σπανάκι και το κέιλ, τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, μια ομάδα αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου.

2. Δημητριακά: Το ψωμί, τα δημητριακά, το αλεύρι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

3. Ντομάτες: Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

4. Φυτικές ίνες: Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά, όσπρια και κάποια λαχανικά, προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου.

5. Σκόρδο: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την καθημερινή κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου για την προστασία από τους καρκίνους του ορθού, του στομάχου και του στήθους.

Πηγή: health.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail