Τουρκικό φιάσκο με τα 30 ελικόπτερα ΑΤΑΚ για το Πακιστάν: Δεν υπάρχουν κινητήρες!


Freepen.gr - Η πώληση των τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων T129 ATAK στο Πακιστάν έχει παγώσει επ' αόριστον, καθώς δεν βρέθηκαν κινητήρες καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέδωσαν την απαιτούμενη άδεια για την παράδοσή τους, ανέφερε την Τετάρτη η ιστοσελίδα SoL.

Η Τουρκία και το Πακιστάν υπέγραψαν συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τριάντα τουρκικά ελικόπτερα T129 ATAK στις 13 Ιουλίου 2018. Η ημερομηνία παράδοσης του πρώτου ελικοπτέρου μετατέθηκε χρονικά αφού το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πέρυσι αρνήθηκε να εκδώσει στην τουρκική εταιρεία άδεια εξαγωγής για την παράδοση των κινητήρων CTS800.

Κατασκευαστές στη Γαλλία και την Πολωνία θεωρούνται δυνητικοί προμηθευτές του κινητήρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Εν τω μεταξύ, 41 ελικόπτερα ATAK έχουν παραδοθεί στην Τουρκική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων και έξι στη Γενική Διοίκηση της Χωροφυλακής, γράφει η SoL.

Να θυμήσουμε ότι πριν από αρκετούς μήνες τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι είχαν βρεθεί αντικαταστάτες όσον αφορά τους κινητήρες και πως θα προχωρούσαν σε εκτενείς δοκιμές τους με βάση τα standards των προηγούμενων κινητήρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail