Τι θα έπρεπε να κάνει ο υπουργός Βρούτσης αν πράγματι ισχύουν τα περί σύνταξης των 24.000 ευρώ

anaterate / pixabay
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρουτση επί ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδοθεί απόφαση για σύνταξη μέχρι 24.000 ευρώ το μήνα. Πρώτον αν ισχύει θα έπρεπε να αναφέρει Τα ποσοστά αυτών των συντάξεων και τις επαγγελματικές κατηγορίες καθώς ακόμα και πριν τα μνημόνια δεν ξέρω κανένα επάγγελμα που να είχε αυτές τις απολαβές.

Δεύτερον δε λέει ότι είναι παράνομες αλλά κάνει λόγο για θέμα ηθικής. Όταν ένας υπουργός που έχει διατελέσει υπουργός σε μνημονιακη κυβέρνηση επικαλείται θέμα ηθικής και όχι το νόμιμο, θα πρέπει να ξεκινήσει από τον εαυτό του.

Οι δικαστές θεώρησαν ότι το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης θα πρέπει να συγκρίνεται με το όριο της φτώχειας. Αφού λοιπόν αυτό ισχύει για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ομοίως θα πρέπει να ισχύσει για βουλευτές, υπουργούς και δικαστές.

Τρίτον το θέμα των συντάξεων είναι απλό. Ο κανένας θα πρέπει να παίρνει ό,τι έχει πληρώσει και αν κάποιοι έφαγαν τα λεφτά τότε θα πρέπει να αρχίσουν να λογοδοτούν αυτοί που τα έφαγαν και αυτοί που είχαν την εποπτεία.

Δεν είναι όλοι μάζα για να ξεγελιούνται από μεμονωμένες περιπτώσεις κραχτών και να γενικεύουν τις καταστάσεις.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail