Η απόλυτη παράνοια: Γυρίσαν πίσω τα ρολόγια στο 2014 και εμείς πανηγυρίζουμε

Θα γνωρίζετε οι περισσότεροι την ιστορία με τον Νασρεντίν Χότζα όταν κάποιος συγχωριανός του, του παραπονέθηκε ότι το σπίτι του ήταν μικρό και δεν χώραγε τίποτα. Τότε αυτός τον προέτρεψε διαδοχικά να βάλει τις κατσίκες του στο σπίτι, την αγελάδα και το γαϊδούρι. Όταν πια η ζωή του έγινε κόλαση, με όλα τα ζωντανά μέσα στο σπίτι, του είπε να βγάλει πάλι όλα τα ζώα, με αποτέλεσμα ο συγχωριανός του να βρεθεί στην αρχική κατάσταση πριν επισκεφθεί τον Χότζα αλλά να τον ευγνομωνεί γιατί έκανε τη ζωή του ανθρώπινη.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Την ίδια απόλυτη παράνοια ζούμε μετά απο 4 1/2 χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα.

Βγήκαν απο την πολιτική σκηνή, ο Καρανίκας, ο Πετσίτης, η Δούρου, ο Πολάκης, ο Τόσκας , ο Παππάς, η Χριστοδουλοπούλου και τόσοι άλλοι που τους αδικώ αν δεν τους αναφέρω και επιστρέφουν σιγά σιγά ο Χαρδούβελης, ο Χρυσοχοϊδης, ο Γεωργιάδης, ο Δένδιας, ο Βαρβιτσιώτης και πολλοί άλλοι γνωστοί απο το παρελθόν. Γνωστοί πολύ γνωστοί απο την εποχή των Σαμαροβενιζέλων με επικεφαλής ως πρωθυπουργό, έναν υπουργό επίσης των κυβερνήσεων αυτών.

Αυτούς που διώξαμε ως ανίκανους και ως προδότες τότε επειδή ψήφιζαν τα μνημόνια και ετοιμαζόταν να ξεπουλήσουν τη χώρα τους υποδεχόμαστε πια ως σωτήρες, γιατί οι επόμενοι απο αυτούς έφεραν στο σπίτι μας μέσα, γίδες αγελάδες και γαϊδούρια.

Γιατί οι προηγούμενοι έφεραν όλης της γής τους παραβατικούς με πλαστά στοιχεία βαφτίζοντάς τους "ανήλικα προσφυγόπουλα" ακόμα κι όταν ήταν 30χρονοι μαντράχαλάδες.

Γιατί οι προηγούμενοι έβγαλαν απο τις φυλακές κάθε λογής δολοφόνους ώστε κανείς να μη νοιώθει ασφαλής στο σπίτι του.

Γιατί οι προηγούμενοι με την εγκληματική αδιαφορία τους άφησαν ανθρώπους να πνιγούν και να καούν.

Γιατί οι προηγούμενοι έλεγαν φασίστες και ακροδεξιούς το πλήθος που αντιδρούσε στις πλατείες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Γιατί οι προηγούμενοι ήταν τα μεγαλύτερα ξεπουλητάρια που πέρασαν ποτέ απο τη χώρα, ξεπουλώντας αεροδρόμια, τραίνα,αεροπλάνα, δημόσιες επιχειρήσεις.

Γιατί οι προηγούμενοι κατάφεραν να κάνουν να ντρέπεται κάποιος να δηλώνει αριστερός.

Γιατί οι προηγούμενοι μπόλιασαν το κόμμα τους με πολιτικούς απο το παλιό, εκσυγχρονιστικό μιζαδόρικο ΠΑΣΟΚ και το μετέτρεψαν σε έναν πολιτικό Φρανκενστάιν, που δίπλα του τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα φαντάζουν ανθρώπινα.

Όσο δεν υπάρχουν σκληροί νόμοι, χωρίς παραθυράκια για τους επίορκους πολιτικούς, όσο δεν υπάρχει αυστηρή διάκριση των εξουσιών μην περιμένετε καλυτέρευση στις ζωές μας. Μην περιμένετε δημοκρατία, στη χώρα που γεννήθηκε και πέθανε η δημοκρατία, δεν είναι δημοκρατία αυτό το ανοσιούργημα. Αντί να είναι οι πολίτες ενωμένοι απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τη δημοκρατία, είναι οι πολιτικοί ενωμένοι όταν χρειάζεται να ψηφίσουν μνημόνια και να ξεπουλήσουν τη χώρα.

Ο σημερινός 18 χρονος, είναι καταδικασμένος με τα 650 ευρώ μεικτά που θα πάρει στην καλύτερη περίπτωση όταν θα βγεί στην αγορά εργασίας, να πληρώνει τα χρέη που του φόρτωσαν μέχρι το 2060, πέρα απο τα χρήματα που πρέπει να δώσει στην πολιτεία για σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη, φόρους. Είναι καταδικασμένος να ταϊζει με επιδόματα όλης της γής τους πεινασμένους και τους παραβατικούς, που του έφερε η δήθεν αριστερή προηγούμενη κυβέρνηση ως "πρόσφυγες". Είναι καταδικασμένος να δει τη χώρα του να ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι για να αποπληρώνει τους δανειστές, να δεί τους γονείς του να χάνουν το σπίτι τους, να ζούν με ένα ξεροκόμματο, ένα φιλοδώρημα ως σύνταξη, να ζεί μέσα στο φόβο και την αβεβαιότητα. Είναι καταδικασμένος να ταϊζει Πετσίτες και Καρανίκες, κομματικούς στρατούς με επιδόματα απο το υστέρημά του. Κι αν καταφέρει ποτέ να κάνει οικογένεια, τα παιδιά του δεν θα είναι ελεύθεροι άνθρωποι, οικονομικοί δούλοι θα είναι, ένας ολόκληρος λαός δούλοι, υπόδουλοι των δανειστών.

Γυρίσαν πίσω τα ρολόγια στο 2014 και εμείς πανηγυρίζουμε σαν χαζοί. Κατάντια είναι αυτό. Μεγάλη κατάντια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail