Καραμανλής 2009 – Τσίπρας 2019

Δέκα χρόνια πέρασαν από το 2009, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωστάκης Καραμανλής τελείως αιφνιδιαστικά είχε προκηρύξει πρόωρες εκλογές ενώ είχε ακόμα δυο χρόνια διακυβέρνησης, για να παραδώσει ουσιαστικά την εξουσία στον Γιωργάκη που έβαλε στην συνέχεια την χώρα στην μνημονιακή κατοχή.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει o Νίκος Χειλαδάκης

Τότε είχαν δοθεί πολλές ερμηνείες για αυτή την κίνηση του Καραμανλή, αλλά όπως αποδείχτηκε ήθελε στην πραγματικότητα να αποφύγει το πικρό ποτήρι της επικείμενης οικονομικής κρίσης και στην πραγματικότητα, της επιβολής από την Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων, καθώς είχε αποφασιστεί η Ελλάδα να γίνει το πειραματόζωο για την εφαρμογή των σχεδίων της Νέας Τάξης.

Σήμερα το σενάριο επαναλαμβάνεται και όπως είναι γνωστό, όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ή είναι φάρσα ή είναι τραγωδία.

Δέκα χρόνια μετά το 2009, δηλαδή το 2019, ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας στην ουσία με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών την έκανε με μικρά πηδηματάκια για να παραδώσει στην ουσία την εξουσία στον κ Μητσοτάκη, το αγαπημένο παιδί της Γερμανίας, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και της Νέας Τάξης.

Θα μπορούσε κάνεις να πει πολλά για αυτή τη ν εξέλιξη, γεγονός είναι πως μάλλον οι πανηγυρισμοί και τα γέλια των σημερινών νικητών γρήγορα θα παγώσουν, καθώς η νέα εξουσία της Νεοταξικής Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αστειεύεται και όλες οι εξαγγελίες του αγαπημένου της Νέας Τάξης, περί μείωσης πλεονασμάτων, μείωση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση αφορολόγητου, θα αποδειχτούν φρούδες ελπίδες και ο…«βασιλιάς» θα μείνει γυμνός.

Άσε που στα βασικά εθνικά ζητήματα, όπως Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά, δεν θα υπάρξει ουσιαστικά καμία αλλαγή πολιτικής.

Από εδώ και πέρα τι γίνεται;

Είχαμε την κατραπακιά του Γιωργάκη μετά τις εκλογές του 2009, τώρα τι θα έχουμε;

Αλλοίμονο στα…πρόβατα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail