Σημαντικές αλλαγές στη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας – Τι αλλάζει από την 1η Σεπτεμβρίου

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και τη διευκόλυνση των συναλλαγών, με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, με Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποιείται το πλαίσιο έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου και διευρύνονται οι περιπτώσεις χορήγησης του αποδεικτικού μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, με την απόφαση αυτή, καθίσταται δυνατή η ηλεκτρονική χορήγηση του αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου στις περιπτώσεις, που ο αιτών το αποδεικτικό έχει: α) συνολικές βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, εφόσον δεν εκκρεμεί εντολή ελέγχου για τον αιτούντα και β) συνολικές βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και τριάντα (30) ευρώ. 

Στις περιπτώσεις αυτές, δεν απαιτείται η αναγραφή του ακινήτου, το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα, στην αίτηση και το αποδεικτικό ενημερότητας.

Η απόφαση αυτή ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail