Βιταμίνη Β12: Δείτε πόση είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση

Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που εμπλέκεται στο μεταβολισμό κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός στη διαδικασία σύνθεσης της μυελίνης αλλά και στην ωρίμανση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών.

Η βιταμίνη Β12 ενισχύει την λειτουργία του μεταβολισμού, βελτιώνει την υγεία του δέρματος και υποστηρίζει τις λειτουργίες του νευρικού, καρδιαγγειακού και πεπτικού συστήματος.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, που προκαλείται συνήθως από χαμηλή πρόσληψη, μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας, όπως είναι η γνωστική εξασθένηση.

Η ημερήσια πρόσληψη εξαρτάται από την ηλικία και την υγεία του οργανισμού, ενώ αρκετοί λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 για να καλύψουν την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη.

bigstock Natural Sources Of Vitamin B 161626715

Δοσολογία

Το «National Institutes of Health» διαχωρίζει την δοσολογία που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά και οι ενήλικες.

Για παράδειγμα, τα παιδιά από 6 μηνών μέχρι την ενηλικίωση, πρέπει να λαμβάνουν από 0,4 έως 2,4 μικρογραμμάρια, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η λειτουργία του εγκεφάλου τους.

Οι νέοι άνω των 18 ετών, πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 2,4 μικρογραμμάρια την ημέρα, όσοι έχουν περάσει τα 50 έτη συνιστάται να λαμβάνουν αυξημένη δόση για την αποφυγή ανεπάρκειας, ενώ για τους ηλικιωμένους η ημερήσια πρόσληψη πρέπει να ξεπερνά τα 125 με 250 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12.

Οι χορτοφάγοι, προκειμένου να αποφύγουν την ανεπάρκεια, χρειάζονται τουλάχιστον 50 έως 100 μικρογραμμάρια την ημέρα, ενώ οι έγκυες συνιστάται να λαμβάνουν 2,6 μικρογραμμάρια ημερησίως ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας που μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες.

Πηγή: Medical Daily
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail