Από την κούρσα κατευθείαν στο τμήμα 11 οδηγοί ταξί: με ειδική συνδεσμολογία βραχυκύκλωναν τις ταμειακές τους

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί), πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 -7-2019 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση στο Λιμάνι του Πειραιά και στο Κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθησαν ένδεκα (11) οδηγοί ταξί, διότι είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και κατά τον τρόπο αυτό να αποφεύγουν την καταβολή των αναλογούντων φόρων.

Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις κ.λπ.) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν (23) παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί, καθώς και τήρησης φορολογικών διατάξεων, ενδεικτικά δε :
  • οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
  • οδηγός διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο (2) έντυπα άδειας οδήγησης,
  • οδηγός διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία είχε εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου, η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης.
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail