Yeni Safak: Με πυραύλους SOM και BORA χτυπάμε μέχρι την Αθήνα χωρίς να χάσουμε στρατιώτη

Freepen.gr - Ένα καθαρά εμπρηστικό άρθρο με τίτλο "Οι πολλές επιλογές της Τουρκίας: Μπορούμε να χτυπήσουμε ακόμη και στην Αθήνα χωρίς να ρισκάρουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, φιλοξενεί η φιλοκυβερνητική yenisafak.com.

Το άρθρο του  Sertaç Aksan σημειώνει τις εντάσεις το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία και τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα για το Γιαβούζ και παραθέτει τις απόψεις του πολιτικού αναλυτή, Turan Oğuz. Ειρωνικά σημειώνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την υποστήριξη μιας μεγάλης δύναμης. Αναφέρει όμως πως η Τουρκία έχει τα μέσα να πλήξει ακόμη και την Αθήνα χωρίς να υποστεί απώλειες.

Απεναντίας "ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει τίποτε μόνος και περιμένει ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτος κι Ιταλία να συμπιέσουν την Τουρκία".

Τέλος γίνεται αναφορά στους πυραύλους SOM και BORA αν η Ελλάδα επιλέξει να χτυπήσει τουρκικό στόχο, εννοώντας προφανώς τα τουρκικά γεωτρύπανα.

Σημειώνεται ότι μπορούν άμεσα να χτυπηθούν οι στρατιωτικές δομές στα νησιά από τις μονάδες πυροβολικού στα σύνορα που διαθέτουν βλήματα με μέγιστο βεληνεκές τα 120 χλμ ενώ συμπληρώνεται ότι αντίστοιχες δυνατότητες υπάρχουν με τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο συντάκτης γράφει επίσης ότι η Τουρκία διαθέτει κι επιλογές βλημάτων με μεγαλύτερη εμβέλεια όπως οι SOM με βεληνεκές 280 χλμ αλλά και οι BORA που "μπορούν να πλήξουν την Αθήνα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail